Godalni kvartet Zaïde
Pretekli dogodek
13. mar. 2019 19:30

Irena Kavčič, Tommaso Lonquich, Godalni kvartet Zaïde, Iztok Hrastnik

Večer vrhunskega glasbenega prijateljstva s sporedom manj izvajanih del, s poudarkom na Mozartovih kvintetih.

Program: 
Wolfgang A. Mozart, Kvartet za flavto in godala v D-duru, K 285  
Jan Sibelius, En Saga, za flavto, klarinet in godalni kvartet (rekonstrukcija, različica G. Barrett)

Wolfgang A. Mozart, Kvintet za klarinet in godala v A-duru, K 581 
György Ligeti, Stari madžarski salonski plesi, za flavto, klarinet in godalni kvintet

Mlad, izjemno nadarjen in danes dodobra uveljavljen damski Godalni kvartet Zaïde (2009) se je v letih delovanja povzpel na sam vrh mednarodnega komornega prizorišča. Njegovo uspešnost potrjujejo številne ugledne nagrade, kot je prvo mesto med kvarteti na Haydnovem tekmovanju na Dunaju leta 2012, kar mu je odprlo vrata najprestižnejših koncertnih dvoran po svetu. Iz množice podobnih komornih zasedb izstopajo glasbenice z drznostjo, mladostnim zanosom, ognjevito tehniko, zlitim zvokom in iskreno naravnostjo, ki čustvenost uravnoveša z doslednostjo.

Kvartet, nominiranec ECHO Rising Stars leta 2015, intenzivno sodeluje s številnimi uglednimi solisti in bogati že tako obsežen repertoar. Na ljubljanskem koncertu se mu bodo pridružili flavtistka Irena Kavčič, članica domačih radijskih simfonikov, ki išče izrazno svobodo bodisi kot solistka ali v različnih komornih sestavih; reden gost slovenskih dvoran, Tommaso Lonquich, danes eden največjih mojstrov klarineta; in Iztok Hrastnik, izjemen kontrabasist in član Dunajskih filharmonikov.

Irena Kavčič, Tommaso Lonquich, Godalni kvartet Zaïde, Iztok Hrastnik

13. mar. 2019 19:30
13. mar. 2019 19:30
Več terminov

15, 19 EUR

Programska zasnova domiselno prepleta klasicizem in sodobnost: na eni strani Mozartovi redki ekskurzi iz trdne homogenosti godalne zasedbe, na drugi pa izjemna rekonstrukcija Sibeliusovega osnutka za septet En Saga iz leta 2003 in Ligetijeve odlične transkripcije starih madžarskih plesov.  

 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI