The Gesualdo Six
24. apr. 2019 19:30

The Gesualdo Six

Srebrni abonma in za izven
Mlada angleška vokalna skupina The Gesualdo Six, za katero pravijo, da ima vse: nadarjenost, življenjsko moč, samozavest, vsi njeni člani pa dolga leta izkušenj v delih najbolj zahtevne vokalne polifonije.

Program: 
Thomas Tallis, William Byrd, Robert White, Veljo Tormis, Orlando Gibbons, Owain Park
 

Vokalna skupina The Gesualdo Six, ki jo prežemajo mladost, predanost in samozavest, se bo predstavila s sporedom angleških motetov v kombinaciji s skladbami sodobnih vokalnih ustvarjalcev.

The Gesualdo Six je vokalna skupina izjemnih možnosti in zavidljivih izkušenj. Eden najnovejših in najbolj vročih britanskih moških ansamblov ta hip je v pičlih štirih letih delovanja razburkal zborovsko sceno in osvojil Evropo, pogleduje že tudi čez njene meje. Člani vokalnega sestava (kontratenorja, tenorja, bariton in bas), ki muzicirajo pod vodstvom vsestranskega skladatelja, dirigenta, organista in pevca Owaina Parka, sodijo med najvidnejše britanske vokaliste z vzpenjajočo se solistično in zborovsko potjo.

Kljub mladosti fantje ansambla The Gesualdo Six izkazujejo veliko profesionalnosti in izkušenosti ter prepričajo s popolno lepoto zvoka, nesluteno širino, koherentnim in uravnoteženim petjem ter obvladano komunikativnostjo med glasovi.

Pevci ansambla The Gesualdo Six, ki so leta 2018 izdali svoj debitantski album Angleški moteti, negujejo pester in bogat repertoar. Sprva so bili osredotočeni na glasbo renesančnih mojstrov, v zadnjem času pa njihovi koncertni programi odsevajo željo po najširšem časovnem loku: sakralnim in posvetnim skladbam 16. stoletja redno pridružujejo dela sodobnih skladateljev, kot sta Ligeti in Poulenc, ter mladih avtorjev, ki pišejo prav za njih. Programsko in slogovno večplastnost bodo predstavili tudi ljubljanskemu občinstvu.

»Tvorci bogatih in presunljivih zvočnih mozaikov, sestav Gesualdo Six, slog in vsebino spajajo z očarljivo suverenostjo.« – BBC Music Magazine, 2018

The Gesualdo Six

24. apr. 2019 19:30
24. apr. 2019 19:30
Več terminov

15, 19 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI