Moji dogodki, Moj račun, moj Cankarjev dom

Splet kulture, na enem mestu

Moj račun na nakupni spletni strani Cankarjevega doma vam zdaj omogoča neposredni ogled spletnega dogodka, za katerega ste kupili vstopnico.

V spletnem računu Cankarjevega doma, ki ste ga do sedaj uporabljali za nakup vstopnic, smo omogoči tudi neposredno spremljanje dogodka. Omogočam vam ogled dogodkov v živo, ekskluzivna premierna predvajanja koncertov, predstav, predavanja… Dogodki v živo imajo določen datum in uro predvajanja, nekatera premierna predvajanja pa so na voljo daljše časovno obdobje. Pripravljamo tudi nekaj izbranih dogodkov, ki bodo na voljo za ogled celo sezono, tako boste sami izbirali kdaj in kje boste spremljali dogodek ter sami določili koliko odmorov bo imela vaša predstava, koncert ali film. Vabljeni, da se na tej povezavi registrirate in si ustvarite svoj uporabniški račun, Moj račun Cankarjevega doma.

Hvala, ker ste Cankarjev dom sprejeli tudi v svoj dom.

Ogled e-dogodkov na spletni strani Cankarjevega doma – pogosta vprašnanja

Plačljive e-dogodke (koncerte, filme predstave, predavanja …) Cankarjev dom predvaja neposredno prek svoje spletne strani www.cd-cc.si oz. spletne trgovine vstopnice.cd-cc.si.

Kaj je Moj račun na nakupni spletni strani Cankarjevega doma?
Moj račun je polje, kjer hranite vse nakupe, vstopnice, vrednostne kartice, darilne bone, abonmaje in članske kartice. Na tem mestu prav tako urejate svoje podatke in spreminjate gesla.

Kako kupim vstopnico za posamezen e-dogodek ?
Vstopnico za dostop do e-dogodka kupite v spletni trgovini na www.vstopnice.cd-cc.si. V spletni trgovini izberete posamezen e-dogodek (ali abonma) ter izberete polje NAKUP. Če še niste prijavljeni v spletno trgovino Cankarjevega doma, najprej opravite registracijo, dodajte izbrani e-dogodek (ali abonma) v košarico in opravite plačilo z izbranim plačilnim sredstvom.

Kako lahko gledam izbrani dogodek?
Po potrditvi nakupa v spletni trgovini Cankarjevega doma se bo izbrani e-dogodek pojavil v vaši košarici ter v polju Moji nakupi, od koder se bo e-dogodek ob napovedanem času tudi predvajal. Ob napovedani uri dogodka se bo prikazalo okno s posnetkom oziroma prenosom v živo, ki ga aktivirate s klikom na gumb play/predvajaj. E-dogodek, za katerega ste kupili dostop, najdete kadarkoli od potrditve nakupa tudi znotraj svojega profila v Mojem računu.

Kdaj lahko e-dogodek gledam?
E-dogodek si lahko ogledate kadarkoli v opredeljenem časovnem oknu dogodka (če gre za filme ali vnaprej posnete e-dogodke), ki je objavljen na spletni strani.  V primeru, ko gre za prenose e-dogodkov v živo, je ogled možen le v času neposrednega prenosa (če ni opredeljeno drugače).

Ali lahko e-dogodke spremljam tudi iz drugih držav?
Večina filmov je na voljo le na območju Slovenije (s slovenskim IP naslovom), nekatere predstave in koncerte pa je mogoče spremljati tudi iz tujine. Pogoji spremljanja iz tujne so objavljeni ob vsakem e-dogodku.

Ali imajo filmi podnapise?
Vsi filmi imajo slovenske podnapise. Vklopite jih s funkcijo CC v desnem kotu predvajalnika.

Na kateri napravi si lahko ogledam e-dogodek?
Možnosti je več – ogled na pametni televiziji, prenosniku, tablici, pametnem telefonu. Če nimate pametne televizije, pa lahko računalnik/telefon povežete na svoj TV s HDMI-kablom. 

Kako lahko povežem računalnik s TV-jem?
Televizijski sprejemnik lahko povežete z računalnikom na več načinov:
• žično  – s HDMI-kablom
• HDMI je trenutno najboljši priključek za TV; HDMI nosi video signal visoke ločljivosti in zagotavlja tudi zvok; za najbolj preprosto izkušnjo poiščite novejši TV in osebni računalnik z uporabo tega vmesnika
• brezžično – na modernih napravah kot na primer: AppleTV, Chromecast, Amazon Fire TV stick (vsebujejo vse čarovnike za preprosto povezavo naprave s televizijo, ob pogoju, da vaš računalnik to podpira)

Ali lahko kupim dostop do e-dogodka kot darilo?
Če želite ogled e-dogodka podariti kot darilo, lahko to storite z uporabo e-darilnega bona. Obdarovanec se mora registrirati, si ustvariti Moj račun Cankarjevega doma.

Kam se lahko obrnem, če naletim na težave?
Za dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo na vstopnice@cd-cc.si ter na info@cd-cc.si ter prek družbenih omrežij, uro pred začetkom e-dogodka ter v času trajanja pa tudi na tel št. M +386 31 388 911 ter E mensur.hodzic@cd-cc.si

Ali lahko vstopnico za dostop do e-dogodka vrnem ali zamenjam?
Menjava dostopa do e-dogodka ni mogoča, prav tako ne morete zahtevati vračila kupnine. Če kupljenega dostopa ne vnovčite, kupnine ne vračamo. Ob dokazani tehnični napaki pri ogledu e-dogodka, ki je posledica delovanja organizatorja, vam bomo kupnino vrnili.

 

Pridružujemo si pravico do spremembe programa.

Ljubljana, marec 2021

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI