Pretekli dogodek
29. dec. 2023 20:00

Andrés Barrios Trío

Zadnji dogodek cikla flamenka Noches de tablao v letu 2023 predstavlja inovativnega pianista Andrèsa Barriosa, ki predstavlja neustrašni in drzni flamenko 21. stoletja. Z njim se je srečal že kot otrok v rodni Utreri, svoja umetniška obzorja pa je začel kot samouk razširjati z jazzom, latinom in afro-kubansko glasbo velikih glasbenikov, kot so Chick Corea, Chucho Valdés, Michel Camilo ali Gonzalo Rubalcaba.

Svoj izrazito južnošpanski zvok klavirja in močno umetniško osebnost je pilil s klasičnim glasbenim izobraževanjem, kar je dalo njegovim skladbam harmonični in estetski pomen. Danes mu občudovanje španskih klasičnih skladateljev, kot so Albéniz, Turina in Falla, ter raziskovanje njihovih del daje sposobnost mojstrskega združevanja slogov in elementov glasb iz različnih svetov. 

Zanima ga neposredno sodelovanje s plesom, zato svoj trio posebej za dogodek v Klubu snuje z Danielom Caballerom, madridskim plesalcem z izrednim posluhom in ritmičnim darom, ter Ruvenom Ruppikom, nemškim tolkalcem in profesorjem na züriški in detmoldski glasbeni akademiji, ki v svojem glasbenem ustvarjanju raziskuje različne tradicionalne glasbe sveta in klasično glasbo. Obetajo večdisciplinarni preplet talentov in interaktivni plesno-glasbeni performans, ki z močjo giba in glasbe premakne občinstvo in ga povabi k sodelovanju. 

Andrès Barrios se kot eden najvidnejših predstavnikov svoje generacije hitro vzpenja po domačih in svetovnih odrih, kot so Teatro Real v Madridu, Vitoria Jazz Festival, Seville Flamenco Bienale, Essaouira World Music Festival in San Javier International Jazz Festival.

 

Cikel Noches de tablao podpira Mestna občina Ljubljana.

Andrés Barrios Trío

29. dec. 2023 20:00
29. dec. 2023 20:00
Več terminov

18,00 EUR

16,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Zasedba:
Andrés Barrios, klavir
Ruven Ruppik, tolkala
Daniel Caballero, ples

 

Produkcija: Zavod NEST

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI