31. avg. 2021 20:30

Mala terasa sredi Ljubljane: Hostnik pa Krečič

Tomaž Hostnik, glas, klavir; Matija Krečič, violina, glas

Tomaž Hostnik je koncertni pianist, šansonjer, pesnik in avtor glasbe za najrazličnejše priložnosti z izjemno obsežnim opusom. Matija Krečič je violinist, skladatelj in aranžer, ki deluje v več glasbenih slogih ter sodeluje z veliko umetniki in glasbenimi skupinami. Med seboj sodelujeta toliko, da si za usluge že dolgo ne računata več. Enkrat eden potrebuje aranžma, drugič drugi besedilo, tretjič eden snema ploščo, četrtič drugi producira singel. V duu Krečič-Hostnik igrata Matijevo glasbo, duet Hostnik pa Krečič pa izvaja Tomažev opus.

Konec leta 2019 sta posnela ploščo Mačahe, izdano septembra 2020. Na njej je izbor Hostnikovih šansonov in haiku šansonov, ki jih Tomaž pripoveduje v jeziku, kot ga govorijo doma, na Suhi. Zgodbe so vseh vrst – takšne o ljubezni, pa o pijači, odnosih, minevanju, Oplu, kravjih štrikih … Lahko bi rekli preprosto – o življenju. Poleg tega iz svojih inštrumentov iztiskata vse mogoče zvoke, po potrebi pa se prelevita tudi v triangelista, lončena basista ali skupaj zažgolita kakor ptičice v ranem jutru.

Mala terasa sredi Ljubljane: Hostnik pa Krečič

31. avg. 2021 20:30
31. avg. 2021 20:30
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI