1. sep. 2021 20:30

Mala terasa sredi Ljubljane: Tori Tango ‒ Respirando

Gabriela Alarcón, glas; Jure Tori, harmonika, klavir; Matjaž Stošić, kitara, glas; Kurt Bauer, violina; Ewald Oberleitner, kontrabas; Murat, beatbox

Premierna predstavitev najnovejša projekta odličnega harmonikarja z gosti iz domačih logov in tujine.

Harmonikar in skladatelj Jure Tori je v 15 letih solistične kariere ustvaril in odigral zavidljiv glasbeni opus, svojo ustvarjalno zrelost pa kronal s prvim "integralnim" slovenskim avtorskim tangom in skupino Tori Tango. Mednarodna zasedba je leta 2020 jubilej obeležila z izidom novega albuma "Respirando"(Alessa records) premierno pa ga bo predstavila na koncertu v Cankarjevem domu 1. septembra 2021.

Zasedbi sta se pridružila argentinska pevka Gabriela Alarcón, ki je k  zvočni zasnovi skupine poleg vokalne dimenzije prispevala še dodatno žanrsko kredibilnost in pa slovenski "beatboxer" Murat, ki je zvočno podobo nadgradil z mojstrskim vokalnim izvabljanjem oziroma simuliranjem tolkalnih in instrumentalnih zvokov.

Skupina Tori Tango izvaja povsem samosvojo in unikatno avtorsko tango  izpeljanko v vsej njeni žanrski razvejanosti, polni melanholične senzibilnosti in prelepih Juretovih melodij, pa tudi presenetljivih stilnih ritmičnih preobratov, instrumentalnega koketiranja z drugimi žanri in tehnične perfekcije njenih članov.

Zasedba je že s prvim albumom „For One Touch“(Klopotec, 2016) opazno zarezala na slovensko glasbeno sceno, saj sta zgoščenka in ustvarjanje skupine predstavljala prvo popolnoma avtorsko tango glasbo na naših tleh. Avtor večine materiala Jure Tori je svojo rahločutno skladateljsko naravo in harmonikarsko izjemnost artikuliral v senzibilno glasbeno izpoved in izvirno različico tanga, katere vrhunec predstavlja prav glasba z albuma "Respirando".

Za vizualno stran predstavitve glasbene senzibilnosti zasedbe Tori Tango na nastopih poskrbita plesalca tanga Alja Ferme in Sašo Živanović.

 

Mala terasa sredi Ljubljane: Tori Tango ‒ Respirando

1. sep. 2021 20:30
1. sep. 2021 20:30
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI