AFS France Marolt
Pretekli dogodek
19. maj 2019 19:00

71. letna predstava - Radosti in trpkosti pot

Akademska folklorna skupina France Marolt

Ples in delo sta človekovi dejavnosti, ki si morda na videz nasprotujeta, a se od nekdaj medsebojno dopolnjujeta. Zadovoljstvo v plesu terja tudi svoj trud in trpek pòt dela je ob uspešnem zaključku nagrajen z radostjo.

Letna predstava Radosti in trpkosti pót bo posegla v svet, kjer se delo in ples stikata ob različnih priložnostih. Akademska folklorna skupina France Marolt bo obiskovalce popeljala tako od tradicionalnih, danes že preživetih oblik dela v kmečkem okolju, do dela in plesa, ki ga je prinesla industrializacija. Predstava bo za vse nostalgike postregla z nekaj koreografijami, ki so bile na repertoarju Akademske folklorne skupine France Marolt že pred desetletji. Po drugi plati pa bodo mlajši koreografi njeno rdečo nit nadgradili tudi s temami, ki doslej na odru še niso bile uprizorjene. Pot, ki bo tako radostna kot polna trpkosti truda, bo raziskovala delo na kmetih in gibanje v tovarnah, kjer so kovali železo ali zvijali cigarete. Obiskovalce bo ta pót peljala med pisarje, ki so svojim peresom in papirjem skrbeli, da je vse potekalo nemoteno. In ne nazadnje je del predstave namenjen tudi delu v prostem času, ko so si posamezniki lahko kakšen priboljšek poskrbeli tudi z lovljenjem in prodajo žab.

Z razmislekom o razmerju dela in plesa snovalci koncerta odpirajo pomembno temo, ki je v preteklosti in še danes zaznamovala kulturo plesa in dela tako na Slovenskem kot širše. Maroltovci bi radi tudi tokrat stopili korak naprej in vas vabimo, da se nam na tej póti, polni potu, pridružite.

71. letna predstava - Radosti in trpkosti pot

19. maj 2019 19:00
19. maj 2019 19:00
Več terminov

10, 13, 16 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI