Pretekli dogodek
12. mar. 2019 20:00

Camerata Salzburg

Camerata Salzburg je pojem odličnosti v klasicističnem in zgodnjeromantičnem repertoarju. Vlogo dirigenta bo imel izjemni muzik François Leleux, ki se kot briljanten oboist udejanja prav v tem repertoarju, ob njem bo solistka ena vodilnih violinistk Lisa Batiashvili.

Sprehod skozi glasbeno dediščino različnih slogovnih obdobij od klasicističnih genijev Lebruna in Mozarta, prek neustavljive privlačnosti Mendelssohna, do prikrite preprostosti sodobnega Kančelija.

Camerata Salzburg (1952) navdušuje z impresivno, energično, drzno in dosledno igro ter s čistim, samosvojim tonom širokega dinamičnega razpona.

Na dirigentski podij bo stopil François Leleux, karizmatični glasbenik številnih darov, toda najprej vodilni oboist svoje generacije. Sloves si je pridobil s sijajno virtuozno tehniko, privlačnim tonom ter široko barvno in dinamično paleto.  Občutljiv umetnik, ki prevzame z odrsko svobodo in zvezdniškim nastopom, svojo odličnost prenaša tudi v dirigiranje.

Glasbeniki Camerate Salzburg  so »polni revolucionarne energije in utopičnega potenciala, nekompromisni individualci, drzni in moderni – in vendar klasično strogi“

Camerata Salzburg – slogovna prehajanja

S superlativi je pospremljena tudi glasbena prezenca Leleuxove življenjske sopotnice Lise Batiashvili, »inštrumentalistke leta 2015« v ZDA, ki bo ob Camerati Salzburg nastopila kot solistka. Violinistko odlikujejo tehnična brezhibnost, globoka občutenost, čist, lep, jasen, zvočno bogat ton ter očarljiv glasbeni nastop.

Navkljub skoraj sedemdesetletni tradiciji Camerati Salzburg ne zmanjka glasbenega navdiha in izžareva “nalezljivo glasbeno navdušenje«” Neue Zürcher Zeitung.

Camerata Salzburg

12. mar. 2019 20:00
12. mar. 2019 20:00
Več terminov

24, 34, 49, 60 EUR

Camerata Salzburg

Dirigent in solist: François Leleux, oboa

Solistka: Lisa Batiashvili, violina 

Program:

Felix Mendelssohn-Bartholdy, Hebridi, uvertura

Felix Mendelssohn-Bartholdy, Koncert za violino in godala v d-molu, MWV O 3

Gija Kančeli, Chiaroscuro, za violino in komorni orkester
***
Ludwig A. Lebrun, Koncert za oboo in orkester št. 1 v d-molu 

Wolfgang A. Mozart, Simfonija št. 31 v D-duru, »Pariška«, K 297

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI