Pretekli dogodek
12. apr. 2019 20:00

Dresdenska filharmonija

Dresdenska filharmonija je orkester saške deželne prestolnice. Od leta 2011 je njen glavni dirigent Michael Sanderling. Z izjemno poglobljenostjo ter dinamičnim vodenjem mu uspe izvabiti iz orkestra impresivno lep in prosojen ton bogatega spektra zvočnih barv.

Dirigent: Michael Sanderling
Solistka: Beatrice Rana, klavir

Program:
Johannes Brahms, Koncert za klavir in orkester št. 1 v d-molu, op. 15
*
Johannes Brahms, Klavirski kvartet št. 1 v g-molu, op. 25 (orkestracija A. Schönberg)

Dresdenska filharmonija je že od leta 1870 nepogrešljiv del kulturnega življenja saške prestolnice in eden glavnih nemških orkestrov. Vedno znova preseneti z značilno »dresdensko zvočnostjo«, s katero se izmika mednarodnim standardom. V dolgoletni zgodovini je orkester sodeloval z vrsto imenitnih glasbenikov, od Brahmsa in Čajkovskega do Straussa in Pendereckega.

Michael Sanderling, od sezone 2011/12 glavni dirigent Dresdenske filharmonije, slovi po neprekosljivih glasbenih in tehničnih merilih, globoko intenzivnih vajah ter koncertih nepozabne silovitosti.

Dresdenska filharmonija - Doživeti Brahmsa

Mlada pianistka Beatrice Rana (1993) že nekaj let vzbuja pozornost in občudovanje mednarodne javnosti, angleški kritiški ceh pa ji je spomladi 2018 podelil nagrado za najobetavnejšo inštrumentalistko z obrazložitvijo:

Mladostna italijanska pianistka je osvojila srce in vzdramila domišljijo občinstva z iskrivo, inteligentno in navdihujočo umetniškostjo. Svojo izvrstno virtuoznost postavlja izrecno v službo izvajane glasbe.

Navdušuje s srčnostjo, filigransko preciznostjo in poustvarjalno zrelostjo. Njeno zgoščenko z Bachovimi Goldbergovimi variacijami je New York Times uvrstil med 25 najboljših posnetkov klasične glasbe leta 2017.

Dresdenska filharmonija

12. apr. 2019 20:00
12. apr. 2019 20:00
Več terminov

25, 38, 52, 62 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI