Baptiste-Florian Marle-Ouvrard
Pretekli dogodek
12. feb. 2019 19:30

Baptiste-Florian Marle-Ouvrard

Prostranstva improvizacije

Program:
Johann S. Bach, Preludij in fuga v e-molu, BWV 548  
Jehan Alain, Trije plesi za orgle 
Igor Stravinski, Ognjeni ptič, odlomki iz suite (Peklenski ples, Uspavanka, Finale), prir. Pierre Pincemaille
Improvizacije

Francoski organist mlajše generacije Baptiste-Florian Marle-Ouvrard se uvršča v sam vrh svetovne orgelske poustvarjalnosti. Večkratni nagrajenec prestižnih mednarodnih tekmovanj v improvizaciji danes deluje kot organist znamenite gotske cerkve svetega Evstahija v Parizu (z največjimi orglami v Franciji) in se posveča pedagoškemu delu. Obenem intenzivno koncertira po Evropi, ZDA in drugod po svetu, preizkuša pa se tudi kot skladatelj. Redno sodeluje s francoskimi kinematografi, saj mu je spremljanje nemih filmov z orglami v posebno zadovoljstvo.

Glasbenik obvladuje raznovrsten in širok repertoar, ki sega od orgelske klasike različnih slogovnih obdobij do transkripcij simfoničnih del, veliko pozornosti pa namenja umetnosti improvizacije, znotraj katere dokazuje svojo virtuoznost. Orgle drzno druži tudi z drugimi oblikami umetniškega izraza, kot so ples, elektronska glasba, grafika.

Baptiste-Florian Marle-Ouvrard

12. feb. 2019 19:30
12. feb. 2019 19:30
Več terminov

12, 15, 17, 19 EUR

Za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence

Baptiste-Florian Marle-Ouvrard je organist edinstvenega sloga s prirojenim mojstrstvom improvizacije. Občinstvo in strokovno javnost navdušuje z vedno novimi idejami, ki premikajo ustaljene okvire interpretacij.

 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI