Pretekli dogodek
2. jun. 2020 20:00

Ana Kravanja & Samo Kutin

Koncert Ana Kravanja in Samo Kutin je prestavljen z 31. marca na 2. junij 2020 in bo potekal v živo skladno z ukrepi Vlade RS za omejeno število poslušalcev. Kupljene vstopnice veljajo za novi termin.

Koncert Abacaxi je odpovedan.

Koncert Ana Kravanja in Samo Kutin je prestavljen z 31. marca na 2. junij 2020 in bo potekal v živo skladno z ukrepi Vlade RS za omejeno število poslušalcev. Kupljene vstopnice veljajo za novi termin.

Ana Kravanja & Samo Kutin Slovenija
Ana Kravanja, viola, violina, glas; Samo Kutin, hurdy gurdy, čiftelija, tampura brač, akustični resonatorji, glas

Ana Kravanja in Samo Kutin sta že vrsto let stalnica na kreativni slovenski glasbeni sceni – tisti, ki prekipeva od novih izraznih možnosti v poljih namišljene folklore, alternativnega rocka, eksperimentalne glasbe in svobodne improvizacije. V zadnjem času ju občinstvo nemara najbolj pozna kot dve tretjini (tudi mednarodno) čislanega benda Širom, znanega po sanjsko zveneči in žanrsko neujemljivi godbi. Tokrat Ana in Samo ustvarjata v tandemu, pri katerem so v ospredju hurdy-hurdy, brenkali tampura brač in čiftelija z akustičnimi resonatorji (Samo) ter viola, violina in glas (Ana). Z veščim igranjem krasno ubrani par zapleta in razpleta mikavno muziko, polno hipnotičnega dromljanja, igrivega zvončkljanja ter domiselnih zvočnih in strukturnih rešitev. Skladbe, polne plapolanja in odzvanjanja, se pred nami razkrivajo kot kompleksne in večslojne, a nas kljub temu s svojo gibkostjo v hipu očarajo in začarajo. Ana in Samo gradita svoje zvočne zgodbe z glasbeniško izostrenostjo in izjemno medsebojno usklajenostjo. Vsak odigrani ton postavita na točno tisto mesto, kamor spada – podobno zgradbi starodavnih pravljic, v katerih ima vse svoj pomen in smisel in h katerim se njuna glasba prilega kot roka v rokavico.

 

 

Koncert Abacaxi je odpovedan.

Abacaxi je francosko-nemški trio, ki s svojo špartansko linijo kitare, basa in bobnov ustvarja presenetljive glasbene izkušnje. Njihovi silovito izkrivljeni zvoki se hitro spremenijo v fantastične akustične orgije s svetlobnimi posegi, s katerimi upravljajo glasbeniki sami s svojimi inštrumenti in številnimi pedali, ki med koncertom oživijo kot električne otroške igrače. Trio novi improjazz postavlja v gledališki kontekst, ki človeška čutila pripravi do  užitka. Najboljši koncert Jazz festivala v Saalfeldnu 2019.

Julien Desprez, vodja, kitara, svetloba; Jean Francois Riffaud, bas, svetloba; Max Andrzejewski, bobni, sinteza, luč

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta
– žrebanje dobitnikov brezplačnih kompletov vstopnic za Jazz festival Skopje, Jazz Cerkno in  Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost eno leto po nakupu; izkaznica ni prenosljiva

Ana Kravanja & Samo Kutin

2. jun. 2020 20:00
2. jun. 2020 20:00
Več terminov

12 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI