24. sep. - 10. dec. 2019

Cankarjevi torki 2019/20

Cankarjevi torki so v dobrih desetih letih postali privlačna stalnica v programski ponudbi Cankarjevega doma, ki ne predstavlja samo novega glasbenega snovanja, ampak je tudi priložnost za druženje, osebni stik z nastopajočimi in uživanje ob razgledu s terase šestega nadstropja Kluba Cankarjevega doma.

Jeseni 2019 nadaljujemo sodelovanje z Johnom Zornom in njegovo klubsko ponudbo cikla The Stone, v kateri predstavljamo tako nova vzhajajoča imena newyorške scene kot tudi legendarne glasbenike. Takrat bosta Ljubljano prvič obiskali odlična mlada kitaristka Wendy Eisenberg ter flavtistka in skladateljica Nicole Mitchell, ki jo štejemo med najpomembnejše jazziste zadnjih tridesetih let.

Posebno pozornost namenjemo tudi koncertu kitarista Milesa Okazakija, ki je presenetil javnost z izdajo celotnega dela Theloniousa Monka na kitari. Kot običajno pa namenjamo kar nekaj torkov ljubljanskim premieram novih del izurjenih in ustvarjalnih slovenskih glasbenikov, kot so Janez Dovč in Boštjan Gombač, skupini Bakalina Velika in Duhovi ter Ljoba Jenče. Torkovo jesensko praznovanje bo uvedla ena najboljših slovenskih skupin tega stoletja, Katalena.

Naj bodo Cankarjevi torki tudi vaši, od 24. septembra do 10. decembra.
 

 

Priporočamo nakup letne članske izkaznice, s katero si zagotovite prihranek in klubske ugodnosti.

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki zagotavlja:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta
– žrebanje dobitnikov brezplačnih kompletov vstopnic za Jazz festival Skopje 2019, Jazz Cerkno 2019 in 60. Jazz festival Ljubljana 2019
 
Cena članske izkaznice 20 EUR
Izkaznica velja leto po nakupu in ni prenosljiva.

Naše dvorane

Gallusova, Linhartova, Kosovelova, Klub CD, dvorana Duše Počkaj, Klub Lili Novy, preddverja, galerije in konferenčni prostori

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI