11. maj 19:30

Ansambel Albana Berga z Dunaja (Alban Berg Ensemble Wien)

Sebastian Gürtler, Régis Bringolf, violini; Subin Lee, viola; Florian Berner, violončelo; Silvia Careddu, flavta; Alexander Neubauer, klarinet; Ariane Haering, klavir


Program
Johannes Brahms, Trio za klarinet, violončelo in klavir v a-molu, op. 114
Arnold Schonberg, Komorna simfonija št. 1 v E-duru, op. 9 (avtorizirana priredba za flavto, klarinet, violino, violončelo in klavir Antona Weberna)  
*
Gustav Mahler, Adagio iz Simfonije št. 10 (priredba Martyn Harry)

Umetniška in poustvarjalna vizija, odprtost do vsega inovativnega in edinstvena inštrumentalna zasedba so temelji Ansambla Albana Berga z Dunaja, ki oživlja miselnost Druge dunajske šole. V nekonvencionalnem sestavu ansambla so odrsko rutinirani glasbeniki: člani priznanega godalnega Kvarteta Huga Wolfa in uveljavljeni dunajski inštrumentalisti. Ansambel vsako leto predstavlja serijo lastnih koncertov v Brahmsovi dvorani dunajskega Glasbenega združenja, leta 2018 pa je osnoval festival komorne glasbe BERGfrühling ob Osojskem jezeru, kjer je bilo počitniško domovanje Bergove družine.

Ansambel se slogovno ne omejuje ter zajema iz širokega vira komorne glasbe nekoč in danes. Z odkritim in doslednim, a poetičnim komuniciranjem ter v duhu Albana Berga, najbolj romantičnega iz slavne skladateljske trojice, vabi poslušalstvo na pot umetniškega odkrivanja preteklosti z zavezo prihodnosti.

V osrčju napovedanega programa je Schönbergovo zgodnje delo, v katerem se zrcalita skladateljeva želja po kontinuiteti in težnja po spremembah – v družbi poznoromantičnih skladateljev kot kažipotov prihodnosti velikemu inovatorju.

 

Sestav izbranih glasbenikov, zmagovalcev mednarodnih tekmovanj, ki igrajo v najodličnejših orkestrih Avstrije in Nemčije, je nedvomno eden velikih komornih ansamblov danes.
Yannick Eisenaecher
 

Dognan in jasen zvok, prežet z napetostjo, a nikoli vsiljiv ... vabljiva čistost, ki poslušalcu omogoča ponotranjenje glasbe.
Squire Artists

 

Ansambel Albana Berga z Dunaja (Alban Berg Ensemble Wien)

11. maj 19:30
Več terminov

18, 24 EUR
14* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

9. mar. 19:30

Florian Boesch, bariton & Malcolm Martineau, klavir

Program
Gustav Mahler, Pesmi za umrlimi otroki, za glas in klavir 
*
Preostali del programa bo objavljen pozneje.

Nepogrešljiva glasbenika najimenitnejših glasbenih prizorišč sodita v sam poustvarjalni vrh samospeva, nase pa sta pomembno opozorila že leta 2011 z emocionalno silovitim posnetkom Schubertovega Zimskega popotovanja: baritonist Florian Boesch, rezidenčni umetnik Koncertne hiše na Dunaju (2016/17), ki premika meje in konvencije klasičnega petja ob vizionarskem zavedanju tradicije, ter Malcolm Martineau, odlikovan s častnim redom britanskega imperija (2016) in med vodilnimi pevci zelo cenjen pianist, ki se ponaša z bogato diskografijo samospevov od Beethovna in Schuberta do Poulenca in Brittna.

Izjemen umetniški dvojec izkazuje osupljivo simbiotično partnerstvo glasu in klavirja, ki se na intimnem koncertnem odru zliva v poglobljeno pripovedovanje vsebinsko in slogovno različnih zgodb. V raziskovanju razpoloženjsko razvejanega repertoarja obljubljata večer, ujet v čustveni vrtinec Mahlerjeve, v zvočni svet subtilnih barv in odtenkov poglobljene uglasbitve Rückertovih pretresljivih žalostink – cikel, ki nesluteno napoveduje skladateljevo osebno družinsko tragedijo, je sicer uveljavljen predvsem v orkestrski različici.

 

Pronicljivo fraziranje ter izbran barvni razpon ekspresivnega in dovršenega pripovedovalca Boescha se odlično ujameta z Martineaujevo virtuozno in popolnoma usklajeno spremljavo.
BBC Music Magazine
 

Izostreno prefinjen pianizem Malcolma Martineauja, ki ga odlikujeta dinamično niansiranje in vznemirljivo tempiranje, ... podaja novi definiciji pojmov 'spremljava' in 'partnerstvo'.
The Herald
 

Florian Boesch, bariton & Malcolm Martineau, klavir

9. mar. 19:30
Več terminov

18, 24 EUR
14* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

V sodelovanju s spevSLAM
 

2. dec. 19:30

Eva-Nina Kozmus, flavta & Godalni kvartet Van Kuijk

Godalni kvartet Van Kuijk
Nicolas van Kuijk, Sylvain Favre-Bulle,
violini
Emmanuel François viola
François Robin, violončelo

Program
Amy Beach, Tema z variacijami, za flavto in godalni kvartet
Joseph Haydn, Divertimento za flavto, violino, violo in violončelo v G-duru, op. 5/2, Hob II:G4
*
Felix Mendelssohn, Godalni kvartet št. 2 v a-molu, op. 13
Wolfgang A. Mozart, Kvartet za flavto, violino, violo in violončelo v D-duru, K 285

Leta 2012 osnovani Quatuor Van Kuijk z bliskovito hitrostjo osvaja svetovni glasbeni svet, občinstvo in kritike. Prvi francoski godalni kvartet z zmago na prestižnem mednarodnem tekmovanju Wigmorjeve dvorane (2015) potrjuje svojo odličnost tudi z naslovom BBC-jevih umetnikov nove generacije (2015–17) in uvrstitvijo na ugleden seznam vzhajajočih zvezdnikov organizacije evropskih koncernih dvoran v okviru programa ECHO (2017–18).

V širok barvni spekter godal pogosto povabijo različne mednarodno uveljavljene inštrumentaliste. Na domačih prizoriščih se jim bo tokrat pridružila strastna flavtistka Eva-Nina Kozmus, solistka Opernega orkestra Limoges v Franciji in edina slovenska zmagovalka prestižnega tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki (Dunaj, 2010). Vrhunski interpretki je irski skladatelj Sam Perkin posvetil skladbo Eva, zanjo napisane skladbe domačih avtorjev so izdane v zbirki Razpoloženja. 

Ubrana blagozvočnost flavte in godal – priljubljen medij poznega 18. stoletja je veliko let pozneje navdahnil tudi Amy Beach, pionirko med ameriškimi skladateljicami in nacionalni simbol ženske ustvarjalnosti.

Vsi štirje glasbeniki prispevajo k pisani barvni paleti, preciznemu stapljanju in, kjer je ustrezno, občutku igrivosti – zato so ti dobro premišljeni, resni nastopi tako iskrivi.
Guardian

Izjemno nadarjena in muzikalna Eva-Nina Kozmus se ponaša z briljantno tehniko, lepoto tona in fraziranja, njen nastop je zanesljiv in temperamenten.
Klasika.hr

Eva-Nina Kozmus, flavta & Godalni kvartet Van Kuijk

2. dec. 19:30
Več terminov

18, 24 EUR
14* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
23. maj 2020 19:30

Kontrasti strasti

Letni koncert APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani
Dirigentka: Jerica Bukovec

Brez zime ni poletja, brez dneva noči, brez dežja sonca in brez žalosti smeha. Človek živi in čuti dvojno življenje, življenje razlik, sprememb in kontrastov. Zakaj bi se torej v glasbi prepustili enoznačnosti in podobnosti? Letošnji letni koncert APZ Tone Tomšič ponuja prav to, hvalnico kontrastov, razlik in sprememb. Z željo razgrniti najlepše lastnosti zborovske glasbe smo pripravili zanimivo jukstapozicijo sodobnega in klasičnega v nepozabnem glasbenem večeru. Na njem boste imeli priložnost opazovati zgodovinski in muzikološki razvoj glasbenega izražanja brez suhoparnih predavanj in simpozijev, neposredno v glasbi. Večer bo ob kontrastni predstavitvi različnih zvrsti ponudil odlično priložnost za spoznavanje in uživanje v elementih vrhunske glasbe. Ustvarili bomo močno dialektično muzikološko okolje za občudovanje lepote zborovske glasbe, in upamo, da se nam v njem pridružite.

Večji del letnega koncerta bo sestavljal glasbeni program svetovne in domače zborovske glasbe, ki ga bo APZ Tone Tomšič julija izvedel na 29. Mednarodnem zborovskem tekmovanju Béla Bartók v madžarskem Debrecenu. Tekmovalnemu programu v znamenju sodobne zborovske glasbe bodo pevci ob bok postavili nekatere najprepoznavnejše slovenske zborovske klasike.
 

Kontrasti strasti

23. maj 2020 19:30
Več terminov

12, 15 EUR
8* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
11. dec. 2019 19:30

Mladi mladim – Pevski večer

Marko Erzar, bariton; Tea Trifkovič, sopran
V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko


Marko Erzar, bariton
Ivan Pernicki, klavir
*
Tea Trifković, sopran
Ana Semič Bursać, klavir


Spored:
Robert Schumann (1810–56):
Dichterliebe (Pesnikova ljubezen), op. 48
16 samospevov na pesmi Heinricha Heineja, prepesnil Pavel Oblak

*

Clara Schumann (1819–96):
Šest samospevov na pesmi iz Jucunde Hermanna Rolletta, op. 23

Georg Friedrich Händel (1685–1759):
Credete al mio dolore (Verjemi moji bolečini), arija Morgane iz opere Alcina

Gaetano Donizetti (1797–1848): 
Prendi, per me sei libero (Vzemite, zame ste svobodni), arija Adine iz opere Ljubezenski napoj

Charles Gounod (1818–93):
Ah! Je veux vivre (Ah! Hočem živeti), arija Julije iz opere Romeo in Julija

 


Marko Erzar (1996) je študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst, mag. art. V letu 2016 je nastopil v operi Le petit café Teje Merhar v sklopu projekta Akademije za glasbo Mini opere in v Fideliu L. v. Beethovna s SNG Opera in balet Ljubljana. Leta 2017 je debitiral v vlogah Sprecher in Papageno (zamenjava) v programu Lirične opere Studia Weimar v Čarobni piščali W. A. Mozarta. V letu 2018 je debitiral kot Gandalf v operi Hobit Deana Burryja, kot Smrt v operi Lenora Toma Kobeta, kot On v Pesmi o ljubezni Teje Merhar in kot Alvar v Les Indes galantes J. P. Rameauja pod vodstvom Muziektheater Transparant. Leta 2019 je sodeloval pri projektu Mini opere 2, v operi Gaja kot Samorog Matica Romiha in kot Stari mož v operi Stari ima vedno prav Tilna Slakana. V sklopu Akademije Berlinske opere pa je nastopil kot Don Giovanni v operi Don Giovanni W. A. Mozarta. Je prejemnik najvišjih nagrad na mednarodnih tekmovanjih (Novi Sad, Maribor, Novo mesto, Osijek). Udeležuje se seminarjev in mojstrskih tečajev pri priznanih pedagogih (Marcos Fink, Ludovic Tezier, Alessandro Corbelli, Silvana Bazzoni Bartoli), je prejemnik štipendije za nadarjene študente Mestne občine Ljubljana.

Pianist Ivan Pernicki je diplomiral na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se nato vpisal na podiplomski študij v La Schola Cantorum v Parizu. Med izobraževanjem je prejel številne nagrade, kot solist in komorni glasbenik redno nastopa po Evropi in v Združenih državah Amerike. Leta 2008 je bil povabljen h krstni izvedbi skladbe Erica Ewazana na Akademiji Juilliard v New Yorku. V naslednjih dveh letih je bil štipendist Mednarodnega pianističnega inštituta na Mannesovem kolidžu za glasbo v New Yorku. Snemal je za Hrvaško radiotelevizijo. V letih 2014 in 2018 se je z velikim uspehom predstavil kot koncertni pianist na več glasbenih akademijah v Združenih državah Amerike. Je prejemnik posebne nagrade za najboljšega vokalnega korepetitorja na tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu (2014). Leta 2016 je bil izbran za sodelavca na mojstrskem tečaju Poetry and Performance of the German Lied v organizaciji Inštituta Franza Schuberta v Badnu pri Dunaju. Od leta 2019 je uradni korepetitor Clarinet Festivala Gran Canaria International. Ivan Pernicki je koncertni pianist ter od 2015 umetniški sodelavec na Akademiji za glasbo v Ljubljani in Glasbeni akademiji v Zagrebu na oddelku za solo petje.

 

Tea Trifković je pevsko pot začela pod mentorstvom prof. Saša Čana na glasbeni šoli Moste-Polje v Ljubljani. Leta 2015 je bila sprejeta na ugledno akademijo Visoka šola za glasbo Carla Maria von Webra v Dresdnu pri prof. Hendrikje Wangemann, kjer je 2019 diplomirala iz petja in še istega leta začela podiplomski študij opere. Od 2016 je štipendistka Mestne občine Ljubljana. Njeno glasbeno pot so spremljali izvrstni dosežki na pevskih tekmovanjih, med njimi: prva nagrada v prvi kategoriji na tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu leta 2014, prva nagrada v I. a kategoriji Bruna Špiler v Herceg Novem leta 2015 ter druga nagrada in drugo mesto v kategoriji I. b na mednarodem tekmovanju Giulio Perotti v oktobru 2017. Izpostaviti je treba še uvrstitev v finale in nagrado za najbolj obetavno mlado pevko na mednarodnem tekmovanju IMMLING 2019, drugo nagrado in zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG v kategoriji 2. a ter drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju Duschek-Wettbewerb v Pragi. Dodatno se izobražuje na seminarjih pri znanih profesorjih, kot so: Christiane Iven, Snežana Stamenković in Annemarie Zeller.

Ana Semič Bursać je glasbeno pot začela pri prof. Heleni Megušar, srednjo glasbeno šolo pa končala pod mentorstvom red. prof. Hinka Haasa. Leta 2013 je s pohvalo (summa cum laude) diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak, 2016 pa končala magistrski študij na Visoki šoli za glasbo v Baslu v razredu prof. Tobiasa Schabenbergerja. Za svoje dosežke je prejela Škerjančevo nagrado, ki jo podeljuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, ter Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjevala se je na mednarodnih mojstrskih tečajih pri Igorju Lazku, Arbu Valdmi, Elisabeth Fister, Lászlu Baranyayu, Oliverju Kernu, Normi Fisher, Claudiu Martinezu Mehnerju, Nicholasu Hodgesu, Dmitriju Baškirovu in Aleksandru Madžarju.

 


 

Mladi mladim – Pevski večer

11. dec. 2019 19:30
Več terminov

5 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
22. apr. 2020 19:30

Dan Zhu, violina & Michel Dalberto, klavir - odpovedano

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana.

Prireditev je skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev epidemije novega koronavirusa odpovedana.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 

 

Odmevi svilene poti

Program
Ludwig van Beethoven, Sonata za violino in klavir v Es-duru, op. 12, št. 3
Bright Sheng, Tri fantazije za violino in klavir (2005)
Sanjava pesem
Tibetanska arija
Kazahstanska ljubezenska

*
Janez Matičič, Tri Skladbe za violino in klavir (1949)
Franz Schubert, Fantazija za violino in klavir v C-duru, D 934

Umetnik ganljive nepretencioznosti in čudovitega zvena.
The Strad

Violinski virtuoz zmagovite zvočnosti z izrazito barvno razplastenostjo, ki kot zamaknjena pesem z višav ožarja množico pojavov pod seboj.
Zorica Kojić
 

Violinist izjemne inteligence in glasbene senzualnosti, Dan Zhu, neguje poseben odnos do življenja, umetnosti, svobode, lepote in ljubezni, kar se zrcali v njegovi interpretativni zrelosti, pospremljeni z virtuozno briljanco in slogovno doslednostjo.

Dalbertovo igro prefinjene rahločutnosti dopolnjujeta odličen ritmični zanos in vsesplošna živahnost duha.
Gramophon

Umetnik širokega uspeha, Michel Dalberto, že desetletja sodi med najvidnejše francoske pianiste svoje generacije ter velja za enega vodilnih interpretov Mozartove in Schubertove glasbe – posebno pozornost posveča snemalni dejavnosti in do danes ostaja edini pianist, ki je izvedel in posnel Schubertov celotni pianistični opus.

S slogovno pestrim programom se bosta umetnika simbolično posvetila tako violinistovi rodni domovini kot njegovemu novemu domu, ob tem pa s slovensko premierno izvedbo Shengovih Fantazij obogatila komorni repertoar naših odrov.
 

Dan Zhu, violina & Michel Dalberto, klavir - odpovedano

22. apr. 2020 19:30
Več terminov

16, 20 EUR
12* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

9. okt. 19:30

Jean Rondeau, čembalo

Novi barok

Prireditev je prestavljena  z 10. marca na 9. oktober 2020.


Zaradi menjave dvorane je vse vstopnice iz sezone 2019/20 treba zamenjati. Število mest je omejeno.

Menjava abonentskih vstopnic

Prosimo, da nam do vključno 1. oktobra na vstopnice@cd-cc.si sporočite, ali se boste koncerta udeležili, da vam nadomestno e-vstopnico pošljemo kar po elektronski pošti.
Lanskim abonentom smo za nadomestni koncert Jeana Rondeauja naredili Vrednostno kartico dobroimetja. Če se koncerta ne želite ali ne morete udeležiti, lahko vrednostno kartico vnovčite za poljubno prireditev do konca leta 2021 ali pa nam do 1. oktobra na vstopnice@cd-cc.si pošljite podatke za TRR vračilo.


Menjava vstopnic kupljenih za izven

Vstopnice lahko zamenjate v Informacijskem središču CD ali po elektronski pošti (na vstopnice@cd-cc.si pošljite e-vstopnico ali sken) do vključno 1. oktobra 2020. Če se koncerta ne želite ali ne morete udeležiti, nam do 1. oktobra na vstopnice@cd-cc.si pošljite podatke za TRR vračilo ali izdajo dobropisa.
Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija):
ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 17. , ob sobotah od 11. do 13. ureProgram
Johann Sebastian Bach,
  Preludij iz Suite za lutnjo v c-molu, BWV 997
  Fantazija v c-molu, BWV 906
Domenico Scarlatti,
  Sonata v C-duru, K. 132
  Sonata v a-molu, K. 175
  Sonata v A-duru, K. 208
  Sonata v D-duru, K. 119
Johann Sebastian Bach,
  Adagio iz Koncerta v d-molu, BWV 974 (transkripcija Koncerta za oboo v d-molu Alessandra Marcella)
  Domenico Scarlatti,
  Sonata v F-duru, K. 6
  Sonata v f-molu, K. 481
Johann Sebastian Bach,
  Italijanski koncert v F-duru, BWV 971
  Šakona iz Partite za violino št. 2 v d-molu, BWV 1004

 

Glasbo izvaja tako polno ponotranjeno, da izključi vsako poustvarjalno dvoumnost ali zmotno presojo. Iskrenost in preprostost podajanja sta ključna gradnika njegove moči.
Patrick Rucker

Jean Rondeau, eden najmlajših zmagovalcev prestižnega mednarodnega tekmovanja za čembaliste Musica Antiqua v Bruggeju (2012), je svojska umetniška pojava, ki obuja baročni duh in povzdiguje svoj čas osrednje, danes pa precej zaprašeno glasbilo s tipkami. Igrivost in svežina vejeta iz njegovih prepričljivih, nepričakovano zrelih in bogato artikuliranih interpretacij, ki v polnosti izrabljajo briljantnost in prostrane zvočne razsežnosti čembala.

Rondeau odraža prirojeno komunikativnost, ki se ne podreja zadovoljevanju akademskih pričakovanj.
BBC Music Magazine

Programsko vsebino spletajo Scarlattijevi izvirni miniaturni biseri, zazrti daleč v prihodnost, in Bachove mojstrovine, odete v novo inštrumentalno preobleko.

Jean Rondeau, čembalo

9. okt. 19:30
Več terminov

16, 20 EUR
12* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
14. jan. 2020 19:30

Godalni kvartet Tetzlaff

Navdahnjena četverica

Christian Tetzlaff,
Elisabeth Kufferath, violini; Hanna Weinmeister, viola; Tanja Tetzlaff, violončelo

Program
Arnold Schönberg, Godalni kvartet št. 1 v d-molu, op. 7 
*
Ludwig van Beethoven, Godalni kvartet št. 13 op. 130 z Veliko fugo, op. 133

Dramatična, odločna igra čiste intenzivnosti.
The New York Times

Eterična in lahkotna radost – Beethovnove glasbe ni mogoče poustvariti ne bolje ne bolj izpolnjujoče.
Kölner Stadtanzeiger
 

Ustvarjajo omamno zvočno paleto, bučijo kot polnoštevilni simfoniki ali komaj slišno šepečejo.
The Washington Post

Godalni kvartet Tetzlaff združuje štiri, v svetu komorne glasbe uveljavljene inštrumentaliste – bratu in sestri sta se pridružili še glasbenici bogate glasbene poti. Redki, a vedno znova težko pričakovani nastopi kvarteta pričajo o poustvarjalni izpopolnjenosti ansambla, ki se uvršča, četudi brez »pahljače« nagrad in priznanj, med vodilne v svetu - tehnična brezhibnost in poživljajoča izraznost se spajata v zvočno uravnotežene, prečiščene in precizne izvedbe svojstvene interpretativne svobode.

 

 

Godalni kvartet Tetzlaff

14. jan. 2020 19:30
Več terminov

18, 24 EUR
14* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
4. dec. 2019 19:30

Trio con Brio København

Glasbeni trikotnik

Soo-Jin Hong, violina; Soo-Kyung Hong, violončelo; Jens Elvekjaer, klavir

Program
Ludwig van Beethoven, Trio za klavir, violino in violončelo v D-duru, op. 70/ 1, »Duh«
Per Nørgård, Urok, verzija za violino, violončelo in klavir (1973)
*

Dmitrij Šostakovič, Trio za klavir, violino in violončelo št. 2 v e-molu, op. 67

Trio con Brio vse od prvega tona izžareva eleganco … obenem eksplozivno in izbrano intimno.
The Strad

Trio con Brio iz Københavna, prva komorna zasedba, ki je prejemnica prestižne nagrade za umetnost P2 Danskega radia (2015). Trio je osrednji akter sodobnega skandinavskega glasbenega prizorišča in bo dve desetletji delovanja v tej sezoni podčrtal z nizom koncertnih dogodkov po Evropi, ZDA in Aziji.

Nekaj pri sestavu tria, tega trikotnika, žarišči in krepi posebno razumevanje med nami kot ljudmi in glasbeniki. Obenem nas osvobaja in izpolnjuje.

Glasbeniki, povezani tudi na duhovni ravni (sestrski par-zakonski par), izkazujejo svež in sodoben pristop v raziskovanju glasbenega repertoarja, ki ga izbirajo s premišljeno radovednostjo. Značaj svojega imena upravičujejo z odlično uigranostjo, nalezljivo energičnostjo in izrazito poustvarjalno radostjo.

Na prehojena leta se ozirajo s simbolike polnim programom: Beethoven in Šostakovič jih spremljata že od začetka skupnega muziciranja, Nørgård pa je eden tistih skladateljev, ki je triu naklonjeno posvetil nekaj svojih novitet.

Trio con Brio København

4. dec. 2019 19:30
Več terminov

18, 24 EUR
14* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI