14. apr. 20:00

Okkyung Lee & Liz Kosack / LIUN & The Science Friction Band

Dvojni koncert

Okkyung Lee & Liz Kosack
Okkyung Lee, violončelo; Liz Kosack, klaviature 

LIUN & The Science Friction Band
Lucia Cadotsch aka LIUN, glas, sintetizator; Wanja Slavin, sintetizator; Dan Nicholls, klaviature; Ludwig Wandinger, bobni

Večer z izjemnimi glasbeniki iz Južne Koreje, ZDA, Švice, Nemčije in Velike Britanije, ki so v Berlinu našli prostor za svojo drzno ustvarjalnost – od improvizacije do alternativnega popa.

Okkyung Lee je violončelistka, skladateljica in improvizatorica. Od leta 2000, ko se je preselila v New York, je delala v različnih kontekstih kot samostojna umetnica ali sodelavka v širokem razponu disciplin, vključno s hrupom, improvizacijo, jazzom, zahodno klasiko ter tradicionalno in popularno glasbo svoje domovine. Njeno delo na vseh področjih vodita radovednost in smisel za raziskovanje. Liz Kosack je glasbenica in oblikovalka iz Maina, ZDA, dejavna v Berlinu in New Yorku. Njeno ustvarjanje je večplastno, osredotoča pa se na igranje sintetizatorjev in na maske. Je prva prejemnica SWR Jazzpreis (2019).

LIUN & The Science Friction band je znanstvenofantastična zasedba, ki se vije med temnimi, silovitimi ritmi in krhkimi melodičnimi obrisi. Kompleksni večplastni aranžmaji Wanje Slavina so v nasprotju z Luciinim odkritim in prosojnim glasom, ki seka skozi nered. Pesmi postavljajo pod vprašaj družbene norme vedenja med spoloma ter navajajo močne umetnice in like, kot so Kiddo, Foxy Brown, Princess Mononoke in Eleven. Lucia Cadotsch se je ljubljanskemu občinstvu že predstavila v zasedbama Schneeweiss & Rosenrot (v Kinu Šiška) in Speak Low (na Jazz festivalu Ljubljana).

The Stone v Ljubljani, kurator John Zorn
 

Okkyung Lee & Liz Kosack / LIUN & The Science Friction Band

14. apr. 20:00
Več terminov

12 EUR
8* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI