Pretekli dogodek
3. dec. 2019 20:00

Ljoba Jenče: O, lepa moja Vida

Koncert Ljobe Jenče, napovedan 19. 2., je bil zaradi bolezni v ansamblu prestavljen na 3. 12. 2019. Že kupljene vstopnice veljajo za nadomestni termin.

Ljoba Jenče, glas, gong; Zoran Škrinjar, klavir; Lenart Krečič, saksofon; Jasna Hribernik, video

Ljoba Jenče je ena najvidnejših negovalk slovenske ljudske glasbene zapuščine. Motivi pesmi, ki so živeli iz roda v rod tudi več stoletij, so ustvarjalce navdahnili v nov preplet glasbenih pokrajin, med katerimi imajo osrednje mesto globoka občutja usode žensk. Lepa Vida, kot je živela v ljudski pesmi, ni odšla prostovoljno, temveč jo je mornar z zvijačo ugrabil in odpeljal čez rdeče in zeleno morje. Izvirna glasba nastaja iz zakladnice umetne in ljudske glasbe kot živa improvizacija. 

Ena vidnejši interpretk in ohranjevalk slovenskih ljudskih balad Ljoba Jenče je poustvarila dragoceno najdbo Milka Matičetovega iz 1962. leta iz ustnega izročila Rezije.

Na koncertu bosta sodelovala z avtorskimi improvizacijami klasični in jazz pianist Zoran Škrinjar in saksofonist Lenart Krečič, umetniški vodja Big band RTV Slovenija. 

Premierno bo predstavljen video režiserke Jasne Hribernik. Gostja večera praznuje letos tridesetletnico svojega prvega samostojnega koncerta s koncertnim ciklom pernahtna nit

Ljoba Jenče: O, lepa moja Vida

3. dec. 2019 20:00
3. dec. 2019 20:00
Več terminov

15 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI