Od 7. jun 2023

Vpis Zlatega in Srebrnega abonmaja 2023/24

20. okt. 2023 - 7. jun. 2024

19. sep. 2023 - 19. maj 2024

Spoštovani abonenti, cenjeno občinstvo!

Živimo ob hitrih in nenadnih spremembah, v času, ko je vsega preveč, a hkrati vsega premalo. Vsak od nas poskuša po svoje kljubovati izzivom sedanjosti. Vredno je torej poiskati način in prostor, kjer bi lahko našli navdih ter si obogatili življenje z estetiko, ki je brezčasna. Glasbena umetnost naših abonmajev zagotovo ponuja ta prostor. 

Z veseljem in globokim ponosom tako predstavljamo paradnega konja ponudbe resne glasbe, naš Zlati abonma, ki se bo v sezoni 2023/24 zvrstil že tridesetič po vrsti. Za jubilejno, 30. sezono, ki jo začenjamo na isti dan kot leta 1994, to je 20. oktobra, smo tako pripravili navdušujoč program, ki se vrača k tradiciji klasičnega simfoničnega repertoarja. 

Odprtje cikla bo pripadlo Dunajskim simfonikom pod vodstvom izjemnega Jaapa van Zwedna; program bo poleg morda najslavnejšega dela dunajske klasike, Beethovnove Pete, vključeval tudi manj izvajan Brittnov Violinski koncert. V okviru turneje ob 100. obletnici bo decembra nastopil Madžarski narodni filharmonični orkester; razburljiv koncertni program bo, kot gre pričakovati za nacionalni orkester, ponudil tudi dela Liszta in Bartóka. Sezono nadaljujemo v angleškem slugu: znameniti Angleški komorni orkester bo nastopil pod vodstvom sijajnega violinista Juliana Rachlina, ki se tokrat predstavlja kot solist in dirigent. Marca pa gostimo Simfonični orkester mesta Birmingham, kjer se poleg solistke, izvrstne Alice Sare Ott z Beethovnovim 3. klavirskim koncertom, veselimo tudi dveh ikonično angleških del Waltona in Elgarja. V podobni maniri avtohtone izvajalske prakse z Beethovnovo 7. simfonijo v maju pričakujemo Beethovnov orkester iz Bonna. Za zaključek sezone, ob Dvořákovi in Smetanovi okrogli obletnici, napovedujemo koncert ambasadorja češke kulture v svetu, Praško filharmonijo PKF, ki tudi sama praznuje okroglo, 30. obletnico obstoja.

V iskanju novih izraznih prostorov in želji ponuditi čim bolj raznovrsten koncertni program smo ob bok Zlatemu postavili Srebrni abonma. Če Zlati predstavlja nacionalno poudarjene poustvaritve eminentnih mednarodnih orkestrskih sestavov v klasično zasnovanih sporedih, nam na drugi strani Srebrni, komorni cikel ponuja različne in tudi sodobne vrhunske večere intimnejšega glasbenega značaja. Cikla lahko tako smiselno razumemo kot celoto.

V uvodnem večeru Srebrnega abonmaja bo zazvenelo glasbilo, ki ga redko slišimo v solistični vlogi. Emmanuelu Ceyssonu, harfistu osupljive izraznosti in tehnične sposobnosti, se bo na odru pridružila znamenita slovenska zasedba s štiridesetletno tradicijo, Godalni kvartet Tartini. Nadaljevali bomo s posebnim poklonom slovenskim sodobnim skladateljem v izvedbi Ensembla Modern, bržčas najprestižnejšega sestava, specializiranega za izvajanje sodobne glasbe na svetu. The King's Singers, a cappella skupina bleščečega slovesa, se v Cankarjev dom vrača po dolgih enaindvajsetih letih z raznovrstnim sporedom, ki se sprehodi skozi malone celotno zakladnico vokalne glasbe. Za vse ljubitelje klavirske glasbe bo zagotovo težko pričakovan dogodek recital velikana svetovnega pianizma, Jefima Bronfmana, z romantičnim programom in miniaturo, ki mu jo je posvetil Esa-Pekka Salonen. Spomladi nas čaka koncert organista Martina Sturma, ki navdušuje z interpretacijami železnega repertoarja in lastnimi improvizacijami. Maja abonma zaključujemo z gostovanjem dveh prekaljenih komornoglasbenih partnerjev, pianista Érica Le Sagea in violinista Daishina Kashimota. 

Veselimo se rednih snidenj z vami v sezoni 2023/24, cenjeno občinstvo, in skupnih doživetij iskrenih glasbenih užitkov v srečanjih z vrhunskimi umetniki, ki se nam bodo vtisnili v dolgotrajen spomin.

mag. Aleš Drenik
vodja programa resne glasbe
 

Pri vpisu abonmaja v primerjavi z rednimi cenami prihranite najmanj dvajset odstotkov.  
Število sedežev v abonmajski prodaji je omejeno. 


Vpis za nove abonente: od 7. junija 2023 
Vpis Zlatega abonmaja po spletu >>
Vpis Srebrnega abonmaja po spletu >>

E-abonmajska kartica
Ne tiskajmo po nepotrebnem: e-abonmajska kartica je vedno na vašem telefonu. Pridružite se številnim abonentom, ki so klasično plastično kartico že zamenjali z elektronsko. Na vašo željo vam abonmajsko kartico seveda še vedno izdamo v fizični obliki. 


Ugodnosti za abonente: 
Vsak kupec Srebrnega abonmaja si lahko za enega od koncertov cikla izbere dodatno brezplačno vstopnico. Po končanem vpisu nam svoj izbor posredujte na www.cd-cc.si, da vam bomo vstopnico posredovali po e-pošti.

Zlati in Srebrni abonenti imajo 20-odstotni popust pri nakupu vstopnic za Novoletni gala koncert opernih arij (december 2023) in recital Grigorija Sokolova (junij 2024).

Pred koncerti Zlatega in Srebrnega abonmaja bomo organizirali kratka vodenja po razstavah v Galeriji Cankarjevega doma. Ob predhodni prijavi bo ogled razstave z vodenjem na voljo po simbolični ceni. O podrobnostih bodo abonenti obveščeni po e-pošti. 

Pridržujemo si pravico do spremembe programa in izvajalcev.
Načrtujemo izvedbo vseh napovedanih koncertov. Za morebitne prestavljene koncerte bomo skušali najti nove datume. Če abonentu novi termin ne ustreza ali Cankarjev dom nadomestnega termina ne more zagotoviti, izda abonentu vrednostno kartico dobroimetja v sorazmernem znesku cene abonmaja oz. vrne kupnino. 


Cene abonmajev 2023/24
Zlati abonma >>
Srebrni abonma >>


Način plačila
Abonma lahko plačate s plačilno oz. kreditno kartico, gotovino, Ivanko ali naročilnico.
Lahko ga naročite tudi po e-pošti vstopnice@cd-cc.si in posredovali vam bomo predračun.
Podaljšanje in nakup abonmaja je mogoče opraviti tudi po www.cd-cc.si.

Plačilo na obroke
Obročno plačilo je mogoče samo v Informacijskem središču in prodaji vstopnic CD (podhod Maxija) s karticami, ki omogočajo odloženo plačilo. Z drugimi karticami plačilo na obroke ni mogoče.


Popust
5-odstotni ob hkratnem nakupu Zlatega in Srebrnega abonmaja za istega imetnika na oba abonmaja (enako velja za hkratni vpis Zlatega ali Srebrnega abonmaja z Iz(z)vrstnim)


Abonma za šole, podjetja in druge ustanove 
Ob nakupu desetih ali več abonmajev priznamo 10-odstotni popust.


Dodatne informacije 
Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija):
T (01) 2417 299 E vstopnice@cd-cc.si 
Odprto ob delavnikih od 11. do 13. in od 15. do 17. ter uro pred prireditvami. 

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI