Pretekli dogodek
Od 9. jan do 5. feb. 2020

Vintage CD

Razstava stare tehnične opreme ob obeleževanju 40. sezone Cankarjevega doma

Cankarjev dom je v zadnjih štirih desetletjih pustil močan pečat, vplival je na življenje naše skupnosti, z umetnostjo, kongresnimi, družabnimi in protokolarnimi prireditvami je zaznamoval tudi naša posamična izkustva, bil pa je tudi prizorišče prelomnih zgodovinskih trenutkov, ki so korenito spreminjali tako družbeno ureditev kot način bivanja. V Cankarjevem domu se že štirideset let zrcali ves svet.
Uršula Cetinski, generalna direktorica

Z razstavo Vintage CD se spominjamo velikih odrskih dogodkov, ki so za vedno ostali v neizbrislijivih spominih, tudi njihove najmanjše podrobnosti. Ob razstavljenih artefaktih iz posameznih predstav bo glavni poudarek na stari tehnični opremi, ki je omogočila izvedbo teh neponovljivih odrskih doživetij. Nostalgične spomine bomo obujali s pomočjo zvočnikov, mikrofonov in magnetofonskih trakov, starih klasičnih gledaliških reflektorjev, dia in video projektorjev, scenskih elementov, rekvizitov in kostumov …

Spominjali se bomo Krsta pod Triglavom iz leta 1985, Strniševih, Frayevih Žab, in Kralja Leara iz sezone 1992/1993, mednarodne koprodukcije Turandot iz leta 1994 ter koprodukcijske predstave Macbeth iz leta 1997.

Avtorica zasnove: Karmen Klučar, tehnična direktorica CD
Avtorica postavitve: Irena Pivka

Vintage CD

Od 9. jan do 5. feb. 2020
Več terminov

Prosti vstop

Donator razstave Moro&Kunst, d.o.o.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI