15. dec. 2021 - 30. jan. 2022

Igor Škafar: Ulica

Igorja Škafarja poznamo in cenimo zaradi njegovih fotografij, ki nas že dvajset let vsak teden razveseljujejo  v rubriki Ulica tednika Mladina. Nekaj sto jih ima v arhivu. Te fotografije, pravzaprav portreti, so brezskrbne, optimistične a ne naivne, predvsem pa so sveže. Sveže tako v vsebinskem smislu kot tudi v fotografskem jeziku. Igorja Škafarja, čeprav se s fotografijo ukvarja že več kot 20 let (naj spomnimo le na redno sodelovanje s Špas teatrom in na avtorstvo številnih ovitkov plošč), ni povozila rutina, temveč v svoji ustvarjalnosti vedno išče nov nov jezik. „Portretna rubrika Ulica je ena tistih nepogrešljivih rubrik, brez katere že dvajset let ni izšla niti ena številka tednika Mladina. Vedno je tam, na uvodnih straneh Mladininega kulturnega bloka, iz tedna v teden, iz leta v leto, v vseh letnih časih, ko nam gre dobro in ko gre vse narobe, vedno je tam, z nami in za nas, že natanko dve desetletji. Fotograf Igor Škafar, njen en in edini avtor, ki fotoaparata v tem času niti enkrat ni predal komu drugemu, je resnično neutruden: vsako leto v svoj objektiv ujame več kot 50 večinoma mladih ljudi, ki na ulici pritegnejo njegov pogled s svojim močno izoblikovanim osebnim slogom ali kar tako, ker so pač zanimivi “liki”. V dveh desetletjih jih je ovekovečil že krepko prek tisoč..“ (iz zapisa Vanje Pirc, kulturne urednice tednika Mladina)

Igor Škafar je bil rojen leta 1975 v Ljubljani. S fotografijo se ukvarja od leta 1997, ko se je zaposlil kot laborant v fotografskem studiu Manjana. Dve leti pozneje je začel fotografirati za tednik Mladina. Sedaj sodeluje z različnimi mediji in agencijami ter redno objavlja v Mladini. Ichisan pa je vzdevek Igorja Škafarja v vlogi didžeja (in fotografa), ki se je z glasbo začel ukvarjati kot kitarist v različnih zasedbah, pozneje pa se je s posebno naklonjenostjo posvetil elektronski glasbi.
 

Igor Škafar: Ulica

15. dec. 2021 - 30. jan. 2022
Več terminov

Prosti vstop

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI