Pretekli dogodek
16. feb. - 12. apr. 2023

Daljnogled 2022: Iluzija mehkobne prihodnosti

Oblikovalska identiteta – cikel Daljnogled

Modna kolekcija Mance Udovič
Priznanje Daljnogled 2022
V sodelovanju z Društvom oblikovalcev Slovenije.

Prihodnost si vsi predstavljamo kot svet z vedno več tehnologije, robotov in posledično geometrijskih elementov, ki na prvi pogled delujejo neudobno. A kaj če ni tako? Kaj če je to samo naša iluzija? Kolekcija Iluzija mehkobne prihodnosti nam kaže nove podobe elegantnega pliseja v kombinaciji gladkega, kompaktnega materiala v toplih tonih. Hladno siva paspulirna vrvica, ki se mehko vije med materialoma, nam daje iluzijo udobne prihodnosti tehnologije.


Utemeljitev nagrade
Elegantna kolekcija ženskih oblačil je domišljena združitev elementov arhitekture in modnega oblikovanja. V zahtevnih in hkrati skrbno in natančno ukrojenih oblačilnih kosih se ukrivljene, mehke linije kompaktne poliestrne tkanine premišljeno izmenjujejo z nevsiljivo strogimi, ravnimi linijami pliseja. Kolekcija je oblikovana s prefinjenim občutkom za eleganco, detajle in celovitost ter izdelana z veliko potrpežljivosti, jasnosti in odločnosti. Posrečena likovna artikulacija vizije robotizirane in tehnizirane prihodnosti, kjer se strogi geometrijski elementi »zmehčajo« v udobje nosljivosti, izkazuje avtoričin občutek za sodobno modno oblikovanje in hkrati otipljivo avtorsko noto. Prepričljiva, dodelana, oblikovalsko dognana in zrela kolekcija ženstvenih oblačil, katerih izčiščene in hkrati drzne estetike se ne bi razveselili le na razstavah, temveč tudi v oblačilnih trgovinah.
 


 

Daljnogled 2022: Iluzija mehkobne prihodnosti

16. feb. - 12. apr. 2023
Več terminov

Prosti vstop

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI