Pretekli dogodek
11. jul. 2022 19:00

Sobivanje

Na planetu Zemlja danes živi približno 8,7 milijonov vrst. Ljudje smo edini predstavniki vsaj osmih drugih človeških vrst, ki so z nami obstajale pred tristo tisoč leti. Zaradi nujnega napredka uničujemo eno vrsto za drugo, tako da smo ljudje postali prevladujoča vrsta na tem planetu. Na drugi poletni šoli Design+Science bomo raziskovali tri vidike nastajajoče človeške monokulture: razmerja znotraj naše vrste in njihove posledice, zlasti v arhitekturi in urbanizmu, ekološki vpliv na naše interakcije z naravo in drugimi živimi bitji ter našo interakcijo s tehnologijo in umetnimi sistemi. Tukaj smo zato, da živimo skupaj, ne le, da sobivamo, se vam ne zdi?

Uvod v poletno šolo Design+science 2022 bo odprl profesor Boštjan Botas Kenda, ki bo naslovil pomembnost dizajna v kohabitaciji, sledila mu bo asistentka doc. dr. Marina Klemenčič, ki bo orisala kohabitacijo iz perspektive človeških odnosov, in sklenil Borut Jerman, ki bo naslovil pomen interdisciplinarnosti v kohabitaciji. Sledil bo nastop LifeCutter_Subpersona in večer z DJ Mondo Cinematico. 


 

Sobivanje

11. jul. 2022 19:00
11. jul. 2022 19:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI