Pretekli dogodek
16. mar. 2023 18:00

Jožef Muhovič: Moje zadnje predavanje na ALUO: Pol stoletja v vzvratnem ogledalu

Pogovor s prof. mag. Črtomirjem Frelihom

Predavanje ob upokojitvi prof. dr. Jožefa Muhoviča, likovnega teoretika, akademskega slikarja, grafika, doktorja filozofije, izrednega člana Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter zdaj že upokojenega profesorja na Katedri za teoretične vede UL ALUO.

Dr. Jožef Muhovič bo s polstoletne distance osvetlil svoja študijska leta na UL ALUO med leti 1973 in 1981, svoje skorajda štiridesetletno službovanje na tej ustanovi (1983-2023), spregovoril bo o odnosu med umetnostjo in teorijo na umetniških akademijah nekoč in danes, o obzorjih njegove likovne prakse, o nekaterih njegovih avtorskih invencijah v likovni teoriji in o naravi njegove dolgoletne pedagoške prakse na področju umetnostnega izobraževanja. Vse to pa bo predstavil v vzvratnem ogledalu hitro izmikajočega se časa.

Predavanje bo zaključil avtorjev pogovor s prof. mag. Črtomirjem Frelihom s Pedagoške fakultete (UL PEF), v katerem bosta sogovornika tematizirala odnos med likovnim in vizualnim, o tem, kako približati umetnost mladim, o likovnem jeziku in vlogi likovne teorije v njem in o naravi ter problemih tako imenovanega »razširjenega polja« umetnosti.


Zaradi omejenega števila mest v dvorani prosimo, da se na dogodek prijavite preko spletnega obrazca 
 

Jožef Muhovič: Moje zadnje predavanje na ALUO: Pol stoletja v vzvratnem ogledalu

16. mar. 2023 18:00
16. mar. 2023 18:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

V sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO)

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI