Pretekli dogodek
5. sep. 2023 20:00

Herve Le Tellier: Anomalija

Ob izidu

Pogovor z avtorjem Hervéjem Le Tellierjem bo vodil Primož Vitez.

Hervé Le Tellier je avtor z goncourtom (2020) nagrajenega romana Anomalija, v katerem skrivnosten dogodek postavi na glavo življenja dvesto potnikov leta Pariz–New York. Roman je bil v Franciji prodan v več kot milijon izvodih, in takšen, zvest naslovu, postal tudi založniška anomalija, odstopanje od zakonitosti, kakor se glasi slovarska razlaga te besede.

Anomalija se podobno kot njen avtor, ki je v Franciji poznan po romanih, kratkih zgodbah, poeziji, dramatiki in publicističnih objavah, izmika vsakršni definiciji: je večglasen roman, ki se bere kot kriminalka, družbena satira, ki prehaja v distopijo, triler s filozofskimi težnjami in roman idej, ki raziskuje meje mogočega v fiziki … Je tudi roman, ki je navdušil tako bralce kot literarne kritike. 

O osupljivem uspehu Anomalije, o igri idej in žanrov, ki jo uteleša, ter vrtiljaku literarnih in popkulturnih aluzij, na katerega vabi bralca, se bo z avtorjem pogovarjal Primož Vitez, profesor na Filozofski fakulteti, prevajalec, jezikoslovec in glasbenik. 


V sodelovanju z Mladinsko knjigo in Francoskim inštitutom v Sloveniji.

Herve Le Tellier: Anomalija

5. sep. 2023 20:00
5. sep. 2023 20:00
Več terminov

V sodelovanju z Mladinsko knjigo

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI