Pretekli dogodek
10. okt. 2020 19:00

Glasovi miru

Podelitev nagrade mira

Dogodek bo povezovala Tjaša Koprivec Vuga, z glasbo pa ga bodo popestrili Ksenija Jus in Divje ptice.
Avtorici dogodka: Ksenija Jus, Gabriela Babnik Ouattara

Glasovi miru preteklosti, glasovi miru sedanjosti in celo glasovi miru prihodnosti so vedno tukaj. Ostajajo naši tolažniki, so glasovi upanja, ki skozi tisočletja plujejo z nami. Glasovi miru in svobode so vse, kar nam ostaja. Tudi če so stokrat ugasli, prezrti, izdani, ponižani, izgnani in ubiti, glasovi miru vedno znova zaiskrijo v misli, besedi, glasbi, z zaščitno masko ali brez.

Rdeča nit letošnje podelitve nagrade mira bodo glasovi sedanjosti in tako bodo imele glavno besedo nominiranke. Svoje glasove bodo posodile tistim, ki na ta planet šele prihajajo, ter tistim, ki zaradi človeške sebičnosti nekaterih odločevalcev v tem trenutku bežijo pred vojno, lakoto, norostjo in pohlepom. Za vse, ki spremljamo in spoštujemo njihova dela, ki jih največkrat ustvarjajo v nemogočih razmerah, bodo letošnje nominiranke glasovi upanja.
 

Ksenija Jus in Divje Ptice so druga glasbena zasedba (s prvo, Popkovine, se je predstavila julija), ki jo je glasbena in literarna avtorica oblikovala v tem letu. V njej je poleg nepogrešljive flavtistke in vokalistke Katje Stare (Popovni 2012) ter gosta multiinstrumentalista Blaža Grma (Pozdravi iz Slovenije 2014 in Enciklopedija človeka in soljudi), našel svoj ustvarjalni prostor kitarist in vokalist Rok Černe.

Glasovi miru

10. okt. 2020 19:00
10. okt. 2020 19:00
Klub CD bo za obiskovalce odprt uro pred prireditvijo.
Več terminov

Brezplačne vstopnice

V sodelovanju s Slovenskim centrom PEN in Ženskim odborom Slovenskega centra PEN Mira

Dogodek omogoča Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI