Pretekli dogodek
9. mar. 2022 19:00

Etika v postkovidnem obdobju

Gostje: Tamara Ditrich, Muanis Sinanović, Blaž Zabel
Povezuje: Nina Jerman 


Je etika po dveh letih pandemije res že postala tema za zgodovinarje, kot se provokativno sprašujejo nekateri? Je družba res razpadla v prah partikularnih interesov? Je odnos do necepljenih res diskriminatoren in etično sporen ali gre le za načrtno pregrevanje nastale situacije za uresničevanje kratkovidnih političnih ciljev? Kje v zgodovini lahko poiščemo vzporednice za družbeni razkol, ki so ga povzročili ukrepi za omejevanje širjenja virusa? Zakaj je trenutna kriza idealna podlaga za razcvet rasizmov, zlasti seveda sinofobije, ter avtokratskih režimov in ali se bo po njenem koncu sploh mogoče vrniti na točko pred izbruhom? Je kriza res le težava ali pa lahko prinese tudi kaj pozitivnega, kot na primer priložnost za prepotrebni samopremislek? Ali ni morda inercija še usodnejša od izrednih razmer? Ali lahko zaradi njenega globalnega dosega govorimo tudi o krizi medkulturnega in medgeneracijskega dialoga? O vsem tem in še čem bodo na peti v vrsti Beletrininih debat mnenja izmenjali indologinja dr. Tamara Ditrich, filozof dr. Blaž Zabel ter esejist in pesnik Muanis Sinanović. Pogovor bo povezovala Nina Jerman.

Debata bo 9. marca 2022 ob 19. uri potekala v hibridni obliki - v živo v Klubu Cankarjevega doma in v spletnem prenosu na Youtube kanalu Beletrine.


 

Etika v postkovidnem obdobju

9. mar. 2022 19:00
9. mar. 2022 19:00
Več terminov

V sodelovanju z založbo Beletrina

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI