22. aprila 2021 od 10. ure dalje

Dr. Branislava Sušnik in sodobniki – ambasadorji slovenske znanosti v Južni Ameriki

Mednarodna konferenca

V okviru počastitve 100. obletnice rojstva slovenske raziskovalke dr. Branislave Sušnik (1920–1996), katere raziskovalno delo je pomembno zaznamovalo paragvajsko in latinskoameriško antropologijo in etnolingvistiko, potekajo številne prireditve v Sloveniji in Paragvaju. Osrednja dogodka v letošnjem letu sta mednarodna konferenca Dr. Branislava Sušnik in sodobniki – ambasadorji slovenske znanosti v Južni Ameriki v Cankarjevem domu in razstava La Doctora: življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju v Slovenskem etnografskem muzeju.

Mednarodna konferenca bo predstavila in analizirala rezultate istoimenskega ciljno raziskovalnega projekta, poleg tega bo vključila raziskovalne prispevke nekaterih drugih povabljenih gostov. S prispevki bodo sodelovali slovenski raziskovalci CRP-projekta (UP FHŠ, ZRC SAZU in FF UL), priznani mednarodni poznavalci življenja in dela dr. Branislave Sušnik, med njimi Adelina Pusineri, njena dolgoletna sodelavka v Etnografskem muzeju Andresa Barbera v Asuncionu, in kustodinja Raquel Salazar, raziskovalci iz Južne Amerike Merilyn Renhfeldt, Diego Villar, Federico Bossert ter slovenski raziskovalci in strokovnjaki.V sodelovanju z Javno agencijo za raziskovalno dejavnost RS (ARRS), Uradom Vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Fakulteto za humanistične študije Koper UP, ZRC SAZU, Filozofsko fakulteto UL in Slovenskim etnografskim muzejem

Dr. Branislava Sušnik in sodobniki – ambasadorji slovenske znanosti v Južni Ameriki

22. aprila 2021 od 10. ure dalje
Več terminov

Mednarodna konferenca bo potekala po Zoomu. Povezava do dogodka bo objavljena 21. aprila 2021.

Simultano prevajanje bo zagotovljeno.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI