Pretekli dogodek
28. - 31. julij 2021

62. Jazz festival Ljubljana

Festival v celoti izvedemo v živo za občinstvo ter s tem prekinemo tok dolgotrajnega digitalnega spremljanja kulture in umetnosti.

Potem ko je lani Cankarjev dom občinstvu po vsem svetu predstavil edinstven koncept festivala na razdalji, saj je vključeval ekskluzivne posnetke živih nastopov domačih in tujih ustvarjalcev ter hkrati tvoril perfektno celoto, posredovano na spletnih platformah, želimo z izvedbo 62. Jazz festivala Ljubljana vzpostaviti normalnost posredovane umetnosti, četudi v novih razmerah, podrejenih ukrepom za zajezitev epidemije koronavirusa. Zato smo se odločili, da ves festival izvedemo v živo za občinstvo. In kaj nas čaka? Nič več in nič manj kot 25 koncertov, vključno z zvezdnikom Avishaijem Cohenom ter celo paleto domačih glasbenikov s posebnim poudarkom na projektih .abeceda in Mladi raziskovalci. Nastopajoči bodo prišli kar iz trinajstih držav, na kar smo ob pandemiji še posebno ponosni. Večino koncertov bomo izvedli v Parku Sveta Evrope in bodo brezplačni, medtem ko bo šest koncertov v dvoranah plačljivih. Jazz festival Ljubljana bo konec julija v Ljubljani ponovno središče ustvarjalnosti in druženja ter bo nadaljeval prekinjeno gradnjo glasbene skupnosti, ki v duhu festivala spoznava, ozavešča, preverja in pretaka nove zamisli, odnos do preteklosti in skupno prihodnost. Ob tem pa se ima neizmerno dobro. To je čar glasbenih festivalov in močno verjamemo, da je Jazz festival Ljubljana eden izmed njih..


Prelistaj katalog!


 

62. Jazz festival Ljubljana

28. - 31. julij 2021
Več terminov

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI