Pretekli dogodek
30. nov. 2023 09:30

Energetska varnost: zelena in pravična

Prireja: Green European Foundation ob podpori Inštituta za družbeno ekologijo

Spreminjajoče se geopolitične okoliščine ter podnebna kriza so le še bolj izostrile ranljivost evropskih energetskih sistemov ter potrdile nujnost zelenega energetskega prehoda. Hkrati pa ne smemo pozabiti na enega izmed ključnih ciljev Evropskega zelenega dogovora, namreč na cilj pravičnega prehoda, kjer »noben človek in noben kraj ne bo prezrt«.

 

Z dogodkom želimo prispevati k začetku odkrite in vključujoče javne razprave o prihodnosti energetike v Sloveniji, ki mora biti varna, zelena in pravična. Trenutno je ta razprava omejena in pod prevelikim vplivom nekaterih energetskih podjetij, ki veliko vlagajo v prepričevanje javnosti v sprejemanje njihovih interesov. Ti pa se lahko precej razlikujejo od javnih interesov. Konferenca bo raziskovala ključna vprašanja energetske varnosti ter javni interes na tem področju, v prizadevanju za oblikovanje slovenske energetike po meri vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Energetska varnost: zelena in pravična

30. nov. 2023 09:30
30. nov. 2023 09:30
Več terminov

Registration

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI