Pretekli dogodek
12. sep. 2023 20:00

Moja vojna harmonika

Zgodovinski kabaret za pripovedovalca in harmoniko
V okviru Dneva odprtih vrat CD

Pripoved v kabaretnem razpoloženju sledi resnični zgodbi malega človeka, ujetega v primežu zgodovine. Življenje Štegerjevega deda Matije Zorca, peka iz Slovenskih goric, ki se je zaradi vojnih razmer večkrat znašel na napačnem bregu zgodovine, na odru zaživi v pesmi, pripovedi, performansu in videu ob virtuozni avtorski glasbeni spremljavi harmonike. Ta se vedno znova pojavlja kot osrednji motiv same uprizoritve. A harmonika ni zgolj inštrument, pač pa je nekakšen modus operandi, pribežališče, skrivališče, življenjska radost in tolažba v trenutkih, ko obstoj visi na nitki. Uprizoritev na presečišču gledališča, koncerta in pesniškega pripovedovanja se občinstva dotakne z jezikom srca, katerega razumevanje ni intelektualno pogojeno. 

Moja vojna harmonika

12. sep. 2023 20:00
12. sep. 2023 20:00
Pripovedovalski abonma
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Zasedba: Aleš Šteger, besedilo, pripoved, zvočni učinki
Avtor glasbe, harmonika: Jure Tori
Režija: Jernej Lorenci
Video: Jan Cvitković

 

Produkcija: Cankarjev dom

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI