Pretekli dogodek
27. sep. 2019 20:00

Kjara's Dance Project: Human

Koreografija: Kjara Starič Wurst

Plesna predstava Human kolektiva Kjara's Dance Project se dogaja na letališkem terminalu. Letališče predstavlja globalni oder, prizorišče maksimalne tenzije med umetnim in naravnim, tehnološkim in organskim. Koreografija skeniranja, varnostnih pregledov in čakalnih vrst predstavlja rituale nadzora, ki nas postavljajo v nov odnos do sebe, do svojega potenciala biti drugačen in nov ali biti drug.
V čakanju na let se vzpostavi naključni kolektiv potnikov, ki nihajo med virtualno in resnično prisotnostjo. Dramatični in humorni trenutki napetosti so postavljeni na hiper postmoderno prizorišče, ki vdira v nas in izpostavlja naša najbolj krhka in intimna človeška stanja.
Ustvarjalci predstave Human raziskujejo vpliv mobilnosti na identiteto posameznika. S fragmentacijo družbe virtualna skupnost nadomešča pripadnost svojemu plemenu.

Je migracija nujna za preživetje vrste? Nas izkoreninjenost približa avtentičnemu sebi ali povzroči, da izgubimo stik s sabo in s svojim človeškim tropom? Je sodobna skupnost dovolj, da zadovolji našo potrebo po sočloveku?

Kjara's Dance Project je projektna plesna skupina, ki združuje odlične slovenske, ameriške in italijanske sodobne in baletne plesalce. Zadnjih 8 let njihove predstave privabljajo v dvorane Cankarjevega doma široko publiko starih in mladih plesnih navdušencev, vključno z gledalci, ki sicer ne zahajajo na plesne predstave. Kjarin gib je mešanica baletne stiliziranosti in človeške vsakdanjosti, stil, s katerim se poistoveti širši in raznovrstni krog občinstva.

Kjara's Dance Project: Human

26. sep. 2019 20:00
27. sep. 2019 20:00
Več terminov

12, 15 EUR
10* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Avtorstvo in koreografija: Kjara Wurst
Dramaturgija: Gaja Lužnik
Ples: Jernej Bizjak, Drejc Derganc, Mateja Železnik, Rebecca Moriondo, Kaja Lin Jagodič Avguštin, Anja Möderndorfer, Jure Gostinčar, Staša Tušar, Kany Obenga, Katarina Čegovnik
Avtorska glasba: Ran Bagno
Kostumografija: Almina Duraković
Oblikovanje svetlobe: Andrej Hajdinjak
Fotograf: Aljoša Rebolj
Kreativna in izvršna producentka: Katja Somrak
Produkcija: Plesni Teater Ljubljana 2019
Koprodukcija: Cankarjev dom

 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI