Pretekli dogodek
5. jun. 2022 20:00

Impro liga: Finale

Ne pandemija, ne depresija, ne invazija, ne televizija ne ustavijo Impro liga Finala 22, ki se tokrat ponovno vrača na oder z najlepšim razgledom, oder družabnega Kluba Cankarjevega doma.

Videli bomo najboljše gledališke improvizatorke in improvizatorje, ki se bodo v dveh ekipah potegovali za impro lovoriko 22 ter podelitev nagrad za najboljše dosežke v sezoni, ki se je letos lahko spet odvijala na čisto pravem, čvrstem, lesenem, gledališkem odru. Zahvaljujoč vam in vašim najboljšim predlogom, bodo improvizatorke in improvizatorji ustvarili nikoli-še-videne prizore, vi pa boste lahko odločili, kateri je bil boljši, kateri najboljši, kateri najbolj smešen ali najbolj žalosten, kateri se vas je najbolj dotaknil, vas najbolj prepričal, presenetil. Preprosto in demokratično, unikatno in sproščeno, občinstvo in igralstvo, ki soustvarjajo predstavo in večer.

Po dveh letih distanc in zastirk, meja in ovir je rdeča nit letošnje sezone - na pravem gledališkem odru - in tako tudi Impro liga: Finala 22 - KONTAKT. Čuten, čuteč, življenski, živ, mehak, ranljiv, oster, grob, simbolen, lesen, resničen, dotičen. Kontakt je nepogrešljiv del gledališča, tako fizičen kot emocionalen, tako med igralstvom kot tudi z občinstvom. Kontakt je poleg besede, pogleda in giba ta, ki lahko ustvari zadrego, izzove odziv, dvigne tenzijo, nakaže skrb, prizadane bolečino ali nudi tolažbo, zbudi strast ali pomiri živce. Kontakt ni eden, lahko pa je edinstven. In nepogrešljiv bo tudi na predstavi, kjer ga bo igralstvo obeh ekip vpletlo v prizore in izzive ter prepletlo z vašimi predlogi na najbolj inovativen in igriv način, kar boste na koncu lahko med drugim dogradili s ploskanjem in točkami, ki bodo določili zmagovalno ekipo leta 2022.

V letošnji sezoni Impro lige so sodelovale skupine: Banda Ferdamana, Brand new, Improholics, Impro Ljubljana, Ljušt, Mali pok in SNiG. Najboljši pa bosta sezono sklenili s finalom.

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa ponavadi poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.

Impro liga: Finale

5. jun. 2022 20:00
5. jun. 2022 20:00
Več terminov

12,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO
Koprodukcija: Cankarjev dom

Trajanje: 150 min

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI