Pretekli dogodek
26. mar. 2019 20:00

Victoria Hanna

Skladateljica, performerka in raziskovalka Victoria Hanna je zadnje desetletje ena najopaznejših izraelskih glasbenih osebnosti, ki je precej hitro zavzela tudi svetovne glasbene odre. Njeni simpatično čudaški in ekspresivni nastopi nagovarjajo tako glasbene sladokusce kot širše občinstvo.

Odraščala je v ortodoksni judovski družini v Jeruzalemu, stika z zunanjim svetom vse otroštvo ni imela. Zaradi težav z govorom je razvila svojevrsten način izražanja, zato niti ne preseneča, da je bila njena prva uspešnica, ki je viralno zaokrožila po internetu, hipnotična uglasbitev hebrejske abecede. S spretnim prepletom tradicionalnega in sodobnega se na nastopih Victorie Hanne odpravimo na vznemirljivo zvočno potovanje, ki navdih črpa iz starodavnih hebrejskih spisov.

Victoria Hanna je obdarjena z glasom, ki zahteva popolno pozornost in prevzeto občinstvo pusti odprtih ust. Time Out New York

S spretnim prepletom tradicionalnega in sodobnega se na nastopih Victorie Hanne odpravimo na vznemirljivo zvočno potovanje, ki navdih črpa iz starodavnih hebrejskih spisov. Umetnica pravi, da je zvok tisto, kar združuje prav vse na tem svetu, izjemne priložnosti, da njeno delo doživimo v živo, ne velja zapraviti. Victorio bo na koncertu z lutnjo in pihali pospremil glasbenik Gershon.

V okviru 22. Pripovedovalskega festivala

Victoria Hanna

26. mar. 2019 20:00
26. mar. 2019 20:00
Več terminov

15 EUR

5% popust ob nakupu na www.cd-cc.si

Victoria Hanna, glas; Gershon Waiserfirer, električni oud,  klaviature, pozavna, elektronika

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI