Pretekli dogodek
10. mar. 2023 19:30

Teo Collori in Momento Cigano

Teo Collori, vodilna kitara; Metod Banko, ritemska kitara; Matija Krečič, violina; Matej Kužel, klarinet; Jošt Lampret, bas

Premierna predstavitev najnovejše plošče Capitano Della Noche.

Po izjemnih koncertih na Jazz festivalu Ljubljana, drugih koncertnih odrih doma in po svetu in po navdušujočem sodelovanju z Vladom Kreslinom, Teo Collori in njegova banda vrhunskih domačih godcev vabijo na premierno predstavitev novega albuma Capitano Della Noche.  Album desetih skladb so glasbeniki tokrat posneli v dnevni sobi z željo, da bi bili posnetki čim bolj intimni in zvočno iskreni. Postprodukcije skoraj ni; olepšave in popravke so izklopili pred pritiskom gumba »record«. Namen je, da glasba poslušalca posede v središče njihove godbe.

Kompozicijsko in izvedbeno so naredili še nekaj korakov naprej; na plošči je mogoče prisluhniti flamenko rumbi, afro/gypsy stilu, italo-francoskemu valčku, indijski melodiki … Klasična manouche jazz polka se na albumu pojavi le kot odmev prejšnjih plošč, pa tudi kontemplativnemu ozračju v slogu skladb Inferno in Warrior’s Lullaby s prejšnjih albumov se niso mogli upreti. Skupina v glasbo vključuje več vokala, ki pa vselej ostaja v vlogi inštrumenta, torej brez besedila, da bi se glasba še naprej dotikala srca pred glavo.

 

Teo Collori in Momento Cigano

10. mar. 2023 19:30
10. mar. 2023 19:30
Več terminov

20,00 EUR

15,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI