Pretekli dogodek
14. sep. 2021 20:00

Sogodbe: Nina Virant in Ansambel za preužitek + Vladimir

Dvojni koncert glasbenega cikla Sogodbe, svetovni premieri

Nina Virant, glas, tolkala, avtorica projekta, glasbe in besedil; Veronika Kumar, glas, živa elektronika; Žiga Smrdel, bobni, tolkala; Vladimir Mićković, glas; Adis Sirbubalo, harmonika; Mustafa Behmen, kitara, buzuki; Dinko Šimunović, kontrabas; Anes Beglerbegović, tolkala; gostje (spremljevalni glasovi): Metod Banko, bas; Uroš Buh, tenor; Tilen Udovič, bariton

Diplomantka Konservatorija v Amsterdamu Nina Virant bo premierno predstavila svoj novi projekt. Glasba vokalno-tolkalnega kolektiva se navdihuje v starodavnem izročilu južnoslovanskih prednikov; poezije, zgodb in napevov vsakdana, ki se je do danes na videz že izgubil.
Vladimir je ime sestava po izjemnem pevcu sefardskih pesmi (odpetih v jeziku ladino) Vladimirju Mićkoviću iz Mostarja, ki je skupaj s harmonikarjem Adisom Sirbubalom sestavil petčlansko zasedbo, katere prvenec je bil izdan junija. Repertoar albuma Vladimir je glasbeno potovanje od Andaluzije do Balkana, pesmi, ki jih prepevajo generacije od Splita in Dubrovnika mimo Sarajeva in Mostarja do Bitole in Soluna.

Svetovna premiera ob izidu albuma z vokalnimi gosti iz Slovenije!

Sogodbe: Nina Virant in Ansambel za preužitek + Vladimir

14. sep. 2021 20:00
14. sep. 2021 20:00
Več terminov

18,00 EUR

Koprodukcija Zavod Druga godba in Cankarjev dom

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI