9. apr. 19:30

Oranžni 7: La passione

Orkester Slovenske filharmonije, Zbor Slovenske filharmonije
Dirigent: György Győriványi Ráth, solisti: Rinnat Moriah, sopran, Roman Payer, tenor, Miran Kolbl, violina

Program
Joseph Haydn, Simfonija št. 49 v f-molu, Hob. I: 49, »La passione«
Ludwig van Beethoven, Romanca za violino in orkester št. 2 v F-duru, op. 50
Ludwig van Beethoven, Kristus na Oljski gori, op. 85

Izraelka Rinnat Moriah je s svojim prepričljivim liričnim in koloraturnim sopranom in repertoarjem, ki se razprostira skozi vsa slogovna obdobja, v zadnjih letih postala zveneče ime uglednih opernih in koncertnih prizorišč, kot so milanska Scala, Nemška opera Berlin, amsterdamski Concertgebouw, Elbphilharmonie v Hamburgu, ter festivalov v Salzburgu, Baden-Badnu, Luzernu in Aix-en-Provence.

Po navdušujočih lanskih sodelovanjih vnovič gostuje pri nas, tokrat z Orkestrom in Zborom Slovenske filharmonije, združenih pri izvedbi veličastnega in redko na sporede uvrščenega oratorija Kristus na Oljski gori Ludwiga van Beethovna. Ob sopranistki Rinnat Moriah bo nastopil avstrijski tenorist Roman Payer, v zadnjih letih član ansambla gledališča v Augsburgu in Deželnega gledališča v Coburgu. Redno gostuje s koncertnim repertoarjem, ki zajema dela Haydna, Mozarta, Brucknerja in Mendelssohna; na evropskih opernih odrih se je predstavil kot Florestan (Fidelio), Tamino (Čarobna piščal), Belmonte (Beg iz Seraja), Lenski (Jevgenij Onjegin), Parsifal (Parsifal) ...

V prvem delu koncertnega sporeda se solistično predstavlja tudi dolgoletni koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije Miran Kolbl. Prodoren, poln in gibek ton njegove violine bo tokrat zapel v izrazito lirični Beethovnovi Romanci za violino in orkester v F-duru v obliki rondoja. Koncertni program začenja Simfonija št. 49 Josepha Haydna, ki je dobila vzdevek »Pasijon« (»La passione«). Glasbenike bo vodil priznani madžarski dirigent György Győriványi Ráth.

 

Oranžni 7: La passione

9. apr. 19:30
10. apr. 19:30
Več terminov

12, 18, 23, 28 EUR
10* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI