Pretekli dogodek
16. apr. 2024 20:00

Niko Novak + Ibadet Ramadani

Podobne zgodbe opisuje danes najizrazitejši slovenski kantavtor Niko Novak s svojim globokim glasom, ki odmeva ob igranju električnega basa. Plodovit ustvarjalec nam vsako leto ponudi nov izdelek z edinstvenim popotovanjem v globino duše in njenega razkritja v odnosih s sočlovekom v lastni intimnosti. Leta 2023 je izdal album Ambition to Help is a Killer, ki ga je produciral Chris Eckman, januarja 2024 pa bo odšel v London, kjer bo s producentom Jimom Jonesom sodeloval pri snovanju svojega sedmega samostojnega albuma. Ta naj bi bil na voljo prav na dan koncerta. 

Nemška glasbenica kosovskih korenin je izdala presenetljiv prvenec. Deset let po razpadu svojega benda – ljubljencev indie popa Super700 – je odnesla kitaro v gozd. Sama v koči je poskušala ugotoviti, ali lahko glasba na plodnih tleh življenja znova zacveti – in če, kakšna. Nenadoma so jo obkrožile pesmi. Skrbno orkestrirane pesmi o slovesu, ljubezni, upanju in bolečini. Pesmi s koreninami v osebnih izkušnjah, od katerih so bile nekatere katarzične. Vendar se Ibadet nikoli ne vrti samo okoli sebe. Solo debitantski album je hkrati poklon njeni družini in intimna pesmarica o človeških razmerah. Album o stvareh, ki se nam zdijo čudno znane, a so univerzalne narave.
 

Niko Novak + Ibadet Ramadani

16. apr. 2024 20:00
16. apr. 2024 20:00
Več terminov

15,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI