Pretekli dogodek
4. maj 2022 20:00

Mladinski orkester Gustava Mahlerja - odpovedano

Dirigent: Mjung-Vun Čung


Program:
Claude Debussy, Morje, tri simfonične skice za orkester, L 109
Maurice Ravel, La Valse, koreografska pesnitev
*
Igor Stravinski, Pomladno obredje, slike poganske Rusije v dveh delih 


Prejemnik prestižne nagrade Evropske kulturne fundacije 2007, Mladinski orkester Gustava Mahlerja, bržkone najdragocenejša zapuščina legendarnega Claudia Abbada, že pol stoletja deluje v luči nadarjenosti in profesionalizma, predanosti in entuziazma ter uspešno in ognjevito skrbi za bogato prihodnost glasbene poustvarjalnosti.

Pisana nacionalna paleta nadarjenih glasbenikov z mladostnim optimizmom vpija znanje najuglednejših glasbenih mojstrov, tudi Mjung-Vun Čunga – ob Abbadu in Mutiju sodi v elitno trojico mojstrov, ki so kar dvakratni dobitniki strokovne nagrade abbiati za najboljšega dirigenta (1988, 2015).
S francosko noto podčrtan program poudarja slogovni prelom med legendarnimi skladatelji, ki so ustvarjali z veliko pozornostjo do preteklosti, a z jasnim pogledom v prihodnost: prefinjenim zvokom simfoničnega slikanja narave kontrastira surova ostrina poganskega obredja.

Tehnično v vrhunski formi in motiviran od glave do peta; nadarjenost in zavzetost v voljni ubranosti, na ravni in z doslednostjo, ki ju je mogoče pričakovati le od peščice vrhunskih orkestrov.
Jens F. Laurson, 2017

Čungov odrski nastop se vzdrži vsakršne kričavosti. Njegova oprava je zgledna, kretnje pa čiste, jasne in ne pretirane.
David Karlin, 2020

Mladinski orkester Gustava Mahlerja - odpovedano

4. maj 2022 20:00
4. maj 2022 20:00
Več terminov

Odpovedano

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI