Pretekli dogodek
23. mar. 2021 20:00

Malamor

Sanaa Taha, glas; Luka Ropret, kitara; Jaka Hawlina, trobenta, Gregor Cvetko, bas; Blaž Celarec, bobni; posebni gost: Jože Šalej, klavir

Ko je leta 2014 avtorica pesmi in pevka Sanaa Taha ustanovila skupino Malamor, je bila to velika osvežitev na slovenskem glasbenem prizorišču. Albuma Viva la libertad in Daisy sta zasedbi odprla vrata v številne klubske in koncertne prostore, ki so pristali na razpotju kabareta, latina, swinga, soula, rockabillyja, pa vse do psihedelije in garažnega panka. Na novo izumljeni malamorski »postglam retromex soul-punk« poleg svoje zunajžanrskosti dobiva dodatno razsežnost v prepletanju različnih jezikov v besedilih, to pa podkrepi unikatnost sporočila, ki nam ga v pankovsko kabaretnem ozračju posreduje band na odru.

Koncert bodo poleg zimzelenih zaznamovale tudi skladbe s prihajajočega novega albuma Bed of Love, napisanega in posnetega lani ter izdanega ob premiernem koncertu za občinstvo nekoč tega leta. Sloni na antičnih magičnih besedilih iz Mezopotamije, Egipta in Grčije, ki jih je avtorica preučila in poustvarila v skladanju pesmi. Bed of Love je posthipi z etno, orientalistično težnjo.

Malamor premierno v Cankarjevem domu in pri vas doma. 

 


Ekskluzivni koncert si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma. Posnetek bo na voljo še 24 ur po premieri.

Malamor

23. mar. 2021 20:00
23. mar. 2021 20:00
Več terminov

Spletni koncert v živo iz Gallusove dvorane

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI