Pretekli dogodek
5. jun. 2023 20:00

Laurie Anderson: Let X=X

Laurie Anderson, elektronika, glas, violina. SexMob: Steven Bernstein, MD, trobila; Doug Wieselman, kitara, pihala; Briggan Krauss, saksofon, kitara; Tony Scherr, bas; Kenny Wollesen, tolkala

Laurie Anderson je ena najbolj znanih – in drznih – ustvarjalnih pionirk Amerike. Znana je predvsem po svojih večmedijskih predstavitvah. Je vizualna umetnica, skladateljica, pesnica, fotografinja, filmska ustvarjalka, strokovnjakinja za elektroniko, vokalistka in inštrumentalistka. V svet popularne glasbe jo je izstrelil znameniti komad O Superman v začetku osemdesetih, nato tudi njeni albumi iz tistega časa, med drugimi Big Science, Mister Heartbreak in Home of the Brave. 

Njen novi projekt Let X=X temelji na zgodbah in zunajserijskih vizualnih upodobitvah albuma Big Science, ki mu bo dodala nove skladbe. Prav na njen rojstni dan jo bomo doživeli tudi v Ljubljani, kjer bo nastopila tretjič. 

Za novo koncertno upodobitev se je umetniško povezala z enim najbolj opaznih newyorških jazzovskih glasbenikov in skladateljev zadnjih desetletij, Stevenom Bernsteinom, in njegovo zasedbo SexMob, poznano tudi z naših odrov.

Vsekakor bomo priče veličastnemu umetniškemu dogodku. Laurie Anderson je vedno imela odgovor, kaj lahko storimo z umetnostjo ter kaj nam ta lahko pomeni za nazaj, danes in v prihodnosti. Njene besede zvenijo in glasba govori. Z njo smo del neskončnega vesolja, ki ga lahko objamemo. Po soočenju z njenim karizmatičnim dotikom lahko v ogledalu vidimo svoj boljši jaz. 

Vabljeni na koncert, ki ga bomo poslušali z očmi. Vabljeni na zgodbe, ki si jih bomo lahko pripovedovali. Vabljeni na umetnost Laurie Anderson.
 

Laurie Anderson: Let X=X

5. jun. 2023 20:00
5. jun. 2023 20:00
Več terminov

40,00 | 50,00 | 56,00 | 62,00 EUR

30,00 | 40,00 | 50,00 | 56,00 EUR *

*cena s popustom za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence za vse cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI