5.- 8. julij 2023

64. Jazz festival Ljubljana

Nika Hölcl Praper
Pretekli dogodek
4. jul. - 3. sep. 2023
Prosti vstop

Pretekli dogodek


Spoštovane obiskovalke, cenjeni obiskovalci 64. Jazz festivala Ljubljana! 

Koncert John Zorn New Masada Quarteta je zaradi bolezni v zasedbi prestavljen na 29. april 2024 ob 20. uri. 
Za novi termin bodo veljale iste vstopnice (tudi festivalske) – dobro jih je shraniti.

Iskreno obžalujemo odpoved in vse z vstopnico za koncert John Zorn New Masada Quarteta vabimo, da se nam v petek, 7. in soboto, 8. julija, brezplačno pridružite na koncertih v Parku Sveta Evrope (brezplačen vstop z vstopnico za prestavljeni koncert). 

Če vam novi termin koncerta John Zorn New Masada Quarteta ne bo ustrezal, vam bomo izdali dobropis oz. vrnili kupnino (imetnikom festivalskih vstopnic pa sorazmerni del kupnine). Prosimo, da dobropis ali vračilo vstopnic uredite do 1. 3. 2024. Na vstopnice@cd-cc.si posredujte fotografijo oz. sken svoje vstopnice ali elektronsko vstopnico). 

-----------

Koncert Benjamin Clementine + Alfa Mist bo (v vsakem vremenu) izveden v Križankah.


 

Pred vami je program letošnjega, že 64. Jazz festivala Ljubljana, s katerim utrjujemo koncept Parka kot živahnega programskega vozlišča. Ohranjamo tudi pristop, ki skozi manifestacije sodobnih (ob)jazzovskih praks prispeva h grajenju skupnosti – tako glasbene kot te, ki jo glasba povezuje. Kot vedno, z novostmi. Festival se z dogodkom ob odprtju po nekaj letih vrača v edinstveni ambient Križank, kjer bosta nastopila predstavnik londonske scene novih muzik, Alfa Mist (prvič v Sloveniji), in eden avtorsko najprepričljivejših samorastnikov avantgardnega popa, Benjamin Clementine. Ponovno bomo glasbene vezi čez umetno začrtane državne meje krepili s sodelovanjem tujih in domačih izvajalk in izvajalcev – tokrat s projektom VIRA pevke Nine Virant in bobnarja Garda Nilssena. Umetnik v rezidenci je letos tolkalec Domen Cizej, ki bo ob izdaji kar petih albumov pri založbi Clean Feed nastopil štirikrat v štirih različnih zasedbah. Poleg rezidence pa v sodelovanju z inšitutom .abeceda ponovno pripravljamo program .abeceda VI. in Mladi Raziskovalci VI. na Odru pri starem drevesu. 70 let in več kot 40 let glasbenega udejstvovanja Zlatka Kaučiča bo ob njegovem nastopu pospremila tudi tradicionalna fotografska razstava, tokrat delo Nike Hölcl Praper.

Štiriinšestdesetič se torej za hip vračamo na legendarno prizorišče, programsko pa predvsem naprej: z aktualnimi glasbenicami in glasbeniki najrazličnejših odrov, dogajanja in prostorov (poleg domačih iz Avstrije, Francije, Italije, Nemčije, skandinavskih držav, Srbije, Velike Britanije, ZDA), pestrih izrazov in različnih kontekstov – tako bolj ali manj »klasičnih«. Jazz je več kot »jazz«.

Borja Močnik, Bogdan Benigar

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI