Pretekli dogodek
12. mar. 2019 20:00

JUNEsHELEN & Alja Petric: Zvočne krajine – Spevi & Arije + Joshua Abrams & Natural Information Society

Dvojni koncert

Umetniški projekt JUNEsHELEN in Alje Petric je v svojevrstnosti gotovo ena najbolj zanimivih glasbeno zasnovanih idej in izvedb v Sloveniji v zadnjem času in predstavlja redko izkušnjo sprejemanja žive glasbe, ki ima v času, ko oblika prevladuje nad vsebino, izjemen kulturni potencial. Projekt Zvočne krajine – Spevi & Arije se je začel decembra 2017, ko je JUNEsHELEN osnovala album Spevi in Arije, ki sloni na raziskovanju intuitivnega sveta s simbiozo dronovskih, orkestralnih melodij, harmoničnosti in intuitivnega petja v namišljenem jeziku. Ob viziji o skupnem sodelovanju in širjenju projekta z vokalistko Aljo Petric je nastal glasbeni tandem pod skupnim imenom Zvočne krajine – Spevi & Arije. Kompozicije z albuma so se spojile s subtilnim zvočnim svetom, skozi frekvence starodavnih akustičnih glasbil, ki ustvarijo meditativne glasbene ambiente.

Eden najbolj posebnih glasbenikov na čikaški glasbeni sceni se vrača z novim dvojnim albumom kot nadaljevanjem izjemno uspešnega albuma Simultonality, ki sta ga The Wire in Pitchfork označila kot enega najboljših albumov leta 2015. Jedro glasbe NIS sta kontinuiteta in ponavljanje v čudoviti inštrumentalni kombinaciji, ki širi polja glasbenih pejsažev v obzorja neskončnosti. Meditativnost, ki jo lahko v določenem trenutku in okolju presežejo le kakšni The Necks, pri NIS ne ovinkari, ampak obiskovalce že na začetku prikuje na stol, ki ne potrebuje varnostnega pasu.

To bo glasbeni večer, na katerem bodo duše sanjale resničnost.

JUNEsHELEN & Alja Petric: Zvočne krajine – Spevi & Arije + Joshua Abrams & Natural Information Society

12. mar. 2019 20:00
12. mar. 2019 20:00
Več terminov

12 EUR

5% popust ob nakupu na www.cd-cc.si

Zvočne krajine – Spevi & Arije: JUNEsHELEN, glas, sampler, klaviature; Alja Petric, glas, gongi, tolkala
 

Natural Information Society: Joshua Abrams, gimbri, kontrabas; Lisa Alvarado, harmonij, gong; Jason Stein, basovski klarinet; Mikel Avery, tolkala

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI