Pretekli dogodek
11. maj 2021 20:00

Gombač / Raon

solo / duo / solo

Boštjan Gombač, altovski in basovski klarinet, fujaro + shruti box, piščali, krilni rog, žepna trobenta, klavir, žvižg; Eduardo Raon, harfa, živa elektronika

Tokratni solo /duo / solo koncert bo veliko več kot umetnost dveh glasbenikov na dveh inštrumentih. To bi bilo preprosto nemogoče ob imenu Boštjan Gombač, ki je tokrat številnim pihalom dodal še klavir. In čeprav bosta mojstra prvič nastopila skupaj, ideja ni povsem nova, vstopila pa je v realnost na podlagi Gombačevega predloga, da bi z Raonom igral na Jazz festivalu Ljubljana. Morda tudi to postane realnost, a pred tem bosta oba igrala tudi kot solista. In čaka nas presenetljiva glasbena izkušnja, ki bi ji kakšen kulinarični recenzent dal oceno »s kruhom pomazano«.

Ob prebiranju curriculum vitae naših tokratnih TV-gostiteljev zmanjka prostora v spominu. Z njunimi referencami bi lahko napolnili cel tovornjak. A če že bolj poznamo njun koncertno-založniški opus, je vendarle treba opozoriti, da sta oba zelo uspešna tudi v gledaliških in filmskih vodah. Številke presegajo petdeset gledaliških, plesnih in filmskih del in ker bomo tudi tokrat samo ob zaslonih, lahko tudi ta koncert prištejeta k svojima filmskima opusoma.
Glejte, poslušajte ju. Angleži bi rekli pure pleasure (čisti užitek). Naslednjič pa v živo! 

Ekskluzivni koncert si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma.

Gombač / Raon

11. maj 2021 20:00
11. maj 2021 20:00
Več terminov

Spletni koncert iz Gallusove dvorane

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI