Pretekli dogodek
5. feb. 2019 20:00

Drago Ivanuša »Dviganje glasu« + Leïla Martial »Baa Box«

Dvojni koncert

Drago Ivanuša, eden najbolj cenjenih glasbenikov in skladateljev v Sloveniji, je pred dvema letoma presenetil strokovno in laično javnost s postavitvijo projekta Dviganje glasu, ki je zamišljen kot glasbeno-scenski umetniški dogodek, kjer trije glasbeniki in ena igralka iščejo notranji glas. Izvirna glasba in interpretacija z igralko, ki je hkrati pevka in inštrument, je presunljiva in gledalca/poslušalca zapeljuje, da se mu pridruži onkraj ustaljenih vzorcev percepcije in si ustvari samosvoj svet čustvenosti ob mogočnih zvočno-svetlobnih dražljajih z odra. Ko nastopajoči iščejo notranji glas, ta v različnih oblikah izbruhne na površje in se ponovno ponotranji v soočenju z odzivi občinstva. To bo zadnje Dviganje glasu v Sloveniji.

Pevka Leïla Martial je bila rojena opernemu pevcu in fagotiski v Franciji pred dobrimi tridesetimi leti. Dandanes je model nove francoske jazzovske scene, ki je vibrantna in polna iskrivosti. »Francoski dotik« se nenehno oplaja s tradicijo, a je tudi napolnjen z močno energijo improvizacije, zanesenega vokalizirnja in sodobne elektronske zvočnosti. Energetičen nastop, poln dinamike, obeta enega najboljših vokalno vodenih koncertov Cankarjevih torkov. Glasbeni sadež, ki sočno dozori tudi pozimi. 

Drago Ivanuša »Dviganje glasu« + Leïla Martial »Baa Box«

5. feb. 2019 20:00
5. feb. 2019 20:00
Več terminov

15 EUR

Dviganje glasu: Drago Ivanuša, klavir; Anja Novak, glas; Lola Mlačnik, marimba, tolkala; Andrej Hajdinjak, svetloba; Borut Čelik, zvok

Baa Box: Leïla Martial, glas, klaviature; Pierre Tareygeol, kitara, glas; Éric Perez, bobni, glas, sampler 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI