Pretekli dogodek
27. avg. 2021 18:30

Alpenglow 7

Avstrijska Štajerska sreča Slovenijo

Klub Cankarjevega doma, 18.30-20.30
Tilen Lebar: saksofon
Se-Lien Chuang: klavir, glas
Andreas Weixler: kitara, elektronika

Yvonne Hofmeister: glas
Valentina Štrucelj: klarinet
Maria Flavia Cerrato: klavir
Franz Schmuck: tolkala

Matej Bunderla: saksofon
Katharina Klement: klavir, elektronika
Denovaire: esraj


Klub Cankarjevega doma, 21.00-23.00
Alfred Lang: trobenta
Kaja Draksler: klavir
Reinhard Ziegerhofer: kontrabas

Elisabeth Harnik: klavir
Matjaž Bajc: kontrabas
Zlatko Kaučič: tolkala

Christoph Wundrak: trobenta, eufonij
Cene Resnik: saksofon
Armin Pokorn: kitara

 

Alpenglow 7 sodi v mednarodni vrh sodobne improvizirane glasbe, ki letos povezuje vodilne avstrijsko Štajerske in slovenske glasbene ustvarjalke/ustvarjalce. Na dvodnevnem srečanju se bo v eksperimentalnem duhu predstavilo 19 avstrijskih izvajalk/izvajalcev, ki v preteklosti praviloma še niso delili odra s slovenskimi glasbenimi improvizatorkami/improvizatorji. Namen kuratorske ekipe je občinstvu ponuditi nepredvidljive in hkrati vrhunske dosežke skupnega dela desetih novonastalih zasedb.
Nastopajoči so izrazito prepoznavni ne le izključno v svobodno-improvizacijski, jazzovski ali širši eksperimentalni sceni, ampak se mnogi spretno udejanjajo tudi v novi in komorni glasbi.

Pobudnika mednarodne izmenjave sta glasbenika in vodilna predstavnika graškega združenja V:NM (Verein zur Förderung und Verbreitung Neuer Musik) Josef Klammer in Elisabeth Harnik. Srečanje se bo zgodilo v okviru koncertnega cikla FriForma, ki bo s tem sodelovanjem omogočil pogoje za realizacijo ustvarjalnih potencialov, kariernih priložnosti in pretok zamisli med domačimi in avstrijskimi izvajalkami/izvajalci.

Sodelovanje bo potekalo v dveh korakih. V prvem koraku gre za gostovanje na 13. festivalu V:NM (http://vnm.mur.at/) v Gradcu med 18. in 21. avgustom 2021. Gostovanja se bo udeležilo 11 domačih glasbenih improvizatork/improvizatorjev, ki bodo vzajemno v formacijah s 24 avstrijskimi glasbenicami/glasbeniki izvedli nastope v živo. V času festivala bo na ogled tudi zvočna instalacija Interferenca, ki je delo intermedijske ustvarjalke Nike Erjavec. Zasedbe je sestavila kuratorska ekipa: Josef Klammer, Elisabeth Harnik, Nataša Serec in László Juhász. Povratna “prijateljska tekma” – Alpenglow 7 se bo odigrala v galeriji ŠKUC in Klubu Gromka 26. 8. 2021 in 27. 8. 2021 v Klubu Cankarjevega doma.
 

 

 

Alpenglow 7

27. avg. 2021 18:30
27. avg. 2021 18:30
Več terminov

7,00 EUR

Organizacija: KUD Mreža/FriForma in V:NM Gradec
Celostna podoba: Luka Cimolini

 

Srečanje so podprli: Ministstvo za kulturo RS, MOL – Oddelek za kulturo, Avstrijski kulturni forum, SKICA - Slovenski kulturno-informacijski center v Avstriji, Zvezna dežela Štajerska, Zvezno ministrstvo za umetnost, kulturo, javni servis in šport, Kultura Graz in drugi.
Povezavi: kudmreza.org, vnm.mur.at

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI