Pretekli dogodek
14. maj 2019 20:00

Ahmed: Seymour Wright / Pat Thomas / Joel Grip / Antonin Gerbal & Kaja Draksler / Terrie 'Ex' Hessels

14. maja se FriForma z dvema vznemirljivima koncertoma pridružuje praznovanju 50. obletnice Radia Študent kot del serije koncertnih dogodkov Scena podpiše

Koncerti pod tem nazivom predstavljajo poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent kot mediju, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno.

V tej luči FriForma v Klubu Cankarjevega doma predstavlja britansko-francoski kvartet أحمد (Ahmed) s Seymourjem Wrightom na saksofonu, Patom Thomasom za klavirjem, Joelom Gripom na kontrabasu in Antoninom Gerbalom na bobnih, četverec pa prevprašuje kompozicije in filozofijo pomembnega vizionarskega glasbenika Ahmeda Abdula-Malika. Skozi kompozicije zasedba ponovno zamišlja in sintetizira proč od znanega ter na poti k novemu ustvarjalnemu prostoru.

Drugi del koncertnega večera bo pripadel duetu slovenske pianistke Kaje Draksler in nizozemskega kitarista Terrieja ‘Ex’ Hesselsa. Kitarist Terrie Hessels, ustanovitelj ikoničnega nizozemskega punk benda The Ex in slovenska in mednarodno priznana pianistka in skladateljica Kaja Draksler tvorita osupljiv duo, v katerem se bogastvo Kajinih idej in informacij iz stoletja eksperimentalne glasbe prepleta z eno od najprepoznavnejših kitar v zgodovini post punka. Nemogoče je napovedati, kam nas bosta obe zasedbi popeljali.

FriForma / KUD Mreža

 

Več informacij na www.kudmreza.org

Ahmed: Seymour Wright / Pat Thomas / Joel Grip / Antonin Gerbal & Kaja Draksler / Terrie 'Ex' Hessels

14. maj 2019 20:00
14. maj 2019 20:00
Več terminov

10 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI