Pretekli dogodek
2. jun. 2021 20:30

.abeceda [ansambel za novo glasbo]

Program:
Opus I. _ composition for .meta [Dré A. Hočevar, 2020/2021]
 

.abeceda [ansambel za novo glasbo] deluje v sklopu Inštituta .abeceda. Delovanja zasedbe je mogoče razumeti dvoplastno. Obenem gre za združenje glasbenikov, ki lahko delujejo kot standardna komorna zasedba, specializirana za izvajanje sodobne glasbe, po drugi strani pa gre za širšo platformo, ki je trdno vpeta v opravilnost celotnega Inštituta .abeceda. V tem pogledu ponuja možnost za delovanje, preizkušanje ter predstavitve mladim skladateljem in izvajalcem, torej je nekakšen laboratorij za zagotavljanje infrastrukturne opore.

V tem letu ansambel tedensko izvaja in dokumentira kompozicije skladatelja Dréja A. Hočevarja iz cikla Opus I. _ composition for .meta [Dré A. Hočevar, 2020/2021] ter trenutnega skladatelja v rezidenci in umetniškega vodja ansambla Gašperja Livka. V sklopu mednarodnih delavnic za kompozicijo precept.concept.percept bo ansambel izvedel in dokumentiral dela obetavnih mladih skladateljev iz Evrope, Amerike, Avstralije in Azije.

V Klubu CD bo .abeceda [ansambel za novo glasbo] izvedel 16 kompozicij skladatelja Dréja A. Hočevarja iz cikla Opus I. _ composition for .meta [Dré A. Hočevar, 2020/2021].

.abeceda [ansambel za novo glasbo]

2. jun. 2021 20:30
2. jun. 2021 20:30
Več terminov

7,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

V sodelovanju z inštitutom .abeceda.

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI