Pretekli dogodek
Od 17. jun. do 20. jun. 2020

61. Jazz festival Ljubljana

Program, ki sta ga kurirala umetniška vodja Bogdan Benigar in Edin Zubčević (Jazz Fest Sarajevo), bo potekal v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in v Parku Sveta Evrope ter prek spletnih platform ... Koncerte v Linhartovi dvorani bo občinstvo lahko podprlo z nakupom vstopnic, ogled dogodkov na distanci (prek spleta in v Parku Sveta Evrope) pa bo brezplačen.

Program festivala >>

 

Življenje gre naprej in glasba potuje z njim, v spremenjenih okoliščinah je družbena odgovornost postala družbena nujnost. V Cankarjevem domu verjamemo, da sta zagotavljanje pogojev za ustvarjanje glasbe in glasbenikov ter začasni umik glasbe z odrov, na novi format, eden od nujnih predpogojev, ki bo omogočil glasbeno prihodnost. 61. Jazz festival Ljubljana je tako predvsem umetniška akcija, ki ponuja 'jazz na distanci' kot novo, začasno realnost interakcije trojčka glasbenik–produkcija–občinstvo. Nova realnost, ki je še vedno lahko osupljiva in presenetljiva. Vabljeni!

Bogdan Benigar in Edin Zubćević
 

Kompleti vstopnic, kupljeni za 61. Jazz festival Ljubljana, bodo veljali za 62. Jazz festival Ljubljana, ki bo od 16.-19. junija 2021. Takrat bomo v živo izvedli večino programa, ki je bil načrtovan za letošnje leto ter program obogatili z drugimi glasbeniki.

Koncert Avishaia Cohena in Anuarja Brahema smo morali odpovedati.

61. Jazz festival Ljubljana

Od 17. jun. do 20. jun. 2020
Več terminov

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI