Pretekli dogodek
18. mar. 2020 20:00

Joshua Redman Quartet - odpovedano

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje odpovedana.

Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje odpovedana..

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ali telefonski številki 01/2417-299 vsak delavnik od 10. do 15. ure ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 

 

Joshua Redman, saksofon; Aaron Goldberg, klavir; Reuben Rogers, bas; Gregory Hutchinson, bobni

Redman je sin legendarnega saksofonista Deweyja Redmana in plesalke Renee Shedroff, zato je že od malega srkal vplive različnih glasbenih žanrov in inštrumentov. Pri devetih letih je svoje glasbeno popotovanje začel s klarinetom, potem pa presedlal na tenorski saksofon, ki ga ni izpustil do danes. Pod rubriko »moji glasbeni vplivi« našteje imena, kot so John Coltrane, Ornette Coleman, Cannonball Adderley, Aretha Franklin, Earth, Wind and Fire, The Beatles, Prince, The Police, Led Zeppelin, in seveda svojega očeta Deweyja Redmana.

Med študijem se je znašel v New Yorku, kjer je globoko zabredel v tamkajšnjo jazzovsko sceno in kmalu posegel po mednarodni nagradi Theloniousa Monka, čemur sta leta 1993 sledili pogodba z založbo Warner Bros in izdaja prvenca, s katerim je bil nominiran za nagrado grammy.

Sledili so albumi Spirit of the Moment, Freedom of the Groove in Timeless Tales for Changing Times, s katerimi se je na glasbeni sceni zasidral kot eden najuspešnejših jazzistov, v svojo inštrumentalno zakladnico pa dodal sopranski in altovski saksofon. Do danes je izdal dvajset albumov za uveljavljene glasbene založbe, kot sta Warner Bros in Nonesuch, ter sodeloval z imeni, kot so B. B. King, Bill Frisell, Marcus Miller, The Rolling Stones, Herbie Hancock in Stevie Wonder, se zavihtel na nešteto top list najeminentnejših glasbenih časopisov in portalov ter bil kar trikrat nominiran za najprestižnejšo nagrado grammy.

V sodelovanju z Musicology Barcaffe Sessions 

Joshua Redman Quartet - odpovedano

18. mar. 2020 20:00
18. mar. 2020 20:00
Več terminov

21 EUR, na dan koncerta 24 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI