Pretekli dogodek
22. dec. 2022 20:00

3:rma + freekind.

3:rma: Maša But, glas; Urška Supej, kitara, spremljevalni glas
freekind.: Sara Ester Gerdelj, glas, klaviature; Nina Korošak Serčič, bobni
 

3:rma je avtorski kantavtorski projekt dveh glasbenic, ki gradi most med glasbo in poezijo. Plava v jazzovskih, pop in folk vodah ter se dotika tematik, kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera ipd. Glasbenici iščeta inspiracijo v kantavtorjih, kot so Bob Dylan, Laura Marling in Leonard Cohen, pesnikih, kot so Edna Saint Vincent Millay, Emily Dickinson, Reiner Maria Rilke, ter zapisih, kot je The Second Sex avtorice Simone de Beauvoir.

Projekt, ki sta ga v razširjeni zasedbi ob izidu prvenca A Well-Paved Road predstavili spomladi, predstavlja kontrast med spevnimi melodijami in težkimi tematikami, kot je na primer življenjski kontrast med idealom in realnostjo. Avtorici želita tako, z lepo in poslušljivo glasbo, spodbuditi razmišljanje o temah in problemih, ki jih ljudje pogosto preslišimo in spregledamo. Za to priložnost bosta del programa pripravili tudi z Nino Korošak Serčič.

freekind. se vračata v Cankarjev dom po odličnem nastopu na letošnjem Jazz festivalu Ljubljana. Pišeta novo poglavje regionalnega neo-soula, ki opazno štrli iz povprečja in poslušalci zlahka zastrižejo z ušesi. Sara Ester Gredelj in Nina Korošak Šerčič dokazujeta, da so meje z glasbo zlahka zabrisane. Če že sami zastopata dve državi, sta s pesmijo Visualize pred poletjem razširili glasbeno čarovnijo še na avstrijsko, nemško in francosko občinstvo. Z aktualnim singlom Happiness vabita poslušalce na raziskovanje, kako najti pot do sreče. »Poiskati tisto pravo ravnovesje, biti boj z lastnimi demoni in predvsem sprejemati dobre odločitve. Prepoznati slabe navade in vzorce, jih nadzirati in se naučiti prevzeti vajeti lastnega življenja. To se nama zdi ključ do mirnega življenja in je tudi tema najinega zadnjega songa. Vabljeni na popotovanje k zavedanju,« pravita. V letu 2023 bosta dosedanje delo združili na dolgometražnem albumu. 

3:rma + freekind.

22. dec. 2022 20:00
22. dec. 2022 20:00
Več terminov

15,00 EUR

12,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI