Pretekli dogodek
25. sep. 2020 20:00

12. festival SONICA: Vrt, ki ga preganja raj

Irena Tomažin, glas & Maja Osojnik, glas, elektronika
Clara de Asis, godala, elektronika

Clara de Asís je španska skladateljica in performerka, bazirana v Franciji. Njen pristop k zvoku podčrtuje preprostost, neposeganje in aktivno poslušanje kot metode glasbenega ustvarjanja. Njena dela izkazujejo izjemno natančnost in intuitivno odprtost, ki vključuje posvečenost zvoku v vseh svojih podrobnostih in v vseh svojih čistih oblikah. Letošnja SHAPE Platform umetnica.

Med 8. in 27. septembrom lahko njeno delo vidite tudi na skupinski razstavi Vrt, ki ga preganja raj v Galeriji Equrna.
https://www.claradeasis.com/
https://soundcloud.com/claradeasis

Irena Tomažin je plesalka, koreografinja ter pevka, ki večinoma nastopa v plesno gledaliških predstavah in vokalnih performansih ter koncertih eksperimentalne improvizirane glasbe. Do sedaj je ustvarila sedem avtorskih vokalno-plesnih projektov (Hitchcockove metamorfoze (z Mitjem Reichenbergom), Kaprica, (S)pozaba kaprice, kot kaplja dežja v usta molka, Ptih (s Hanno Preuss), Splet okoliščin (z Josephine Evrard), Okus tišine) ter sodelovala z mnogimi režiserji in koreografi doma in v tujini. Od leta 2006 izvaja solo projekt za glas in diktafone imenovan »iT«. Njen zadnji album ARBA, DÂK ARBA je nastal v sodelovanju s Frédéricom D. Oberlandom.

https://hallowground.bandcamp.com/album/arba-d-k-arba
https://soundcloud.com/it-irena-tomazin

Maja Osojnik je pevka, skladateljica, improvizatorka elektroakustične glasbe in zvočna umetnica, uveljavljena na več glasbenih področjih, kot na primer zgodnja glasba, sodobna in eksperimentalna glasba, jazz in svobodna improvizacija, zvočna umetnost in težja glasba. Komponira in piše za ples, gledališče, film, radio, zvočne instalacije in raznolike glasbene skupine in ansamble. Živi in dela na Dunaju.

http://maja.klingt.org/
https://soundcloud.com/maja-osojnik

 

 

12. festival SONICA: Vrt, ki ga preganja raj

25. sep. 2020 20:00
Več terminov

12 EUR
8* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Produkcija MOTA, koproducent CD

Koncertni večer pripravljamo v koprodukciji s Cankarjevim domom. Projekt sofinancira MOL - Oddelek za kulturo ter Ministrstvo za Kulturo. Claro de Asís predstavlja platforma SHAPE, ki jo sofinancira Ustvarjalna Evropa.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI