Pretekli dogodek
22. apr. 2023 19:00

Temni pokrov sveta

Režija: Amir Muratović
Slovenija, 2022, 88'

Ob svetovnem dnevu Zemlje

Ob svetovnem dnevu Zemlje, 22. aprila ob 17. uri, pripravljamo voden ogled razstave V vrtincu sprememb, na ta dan po nižji ceni 3 EUR. Število mest je omejeno. Obvezna predhodna prijava na e-naslov: stiki@cd-cc.si. Z vstopnico za film je ogled razstave brezplačen. 

Kinodvor in izbrani kinematografi Art kino mreže Slovenije bodo na svetovni dan Zemlje predvajali novi dokumentarni film Kiti, varuhi planeta. Z vstopnico razstave V vrtincu sprememb vse do 20. maja ogled filma Kiti, varuhi planeta po znižani ceni 3 EUR. Prav tako si lahko do 20. maja s kinovstopnico Kiti, varuhi planeta razstavo V vrtincu sprememb ogledate po enaki znižani ceni 3 EUR. 

Izjemen letalec, fotograf, alpinist in okoljevarstvenik Matevž Lenarčič na svojih poteh okoli sveta z ultralahkim letalom zbira delce črnega ogljika, ki je drugi največji povzročitelj globalnega segrevanja. Matevž je samoten pustolovec, ki se v krhki lupini majhnega letala velikokrat približa točki, od koder ni vrnitve. Preletel je že severni tečaj, najvišjo goro sveta, pristal na Antarktiki, nad oceanom letel šestnajst ur brez postanka in trikrat z letalom obkrožil svet. In še danes je alpinist. Matevževa potovanja so dobila globlji smisel, ko je spoznal Grišo Močnika, ki raziskuje vpliv črnega ogljika na podnebje in naša življenja.

Ko sem se pridružil Radu Likonu pri spremljanju Matevževih podvigov, sem poskušal film o pustolovskem pilotu spremeniti v okoljski film. Neverjetno skromni Matevž nas je vlekel stran od njegove osebne zgodbe in potrebovali smo čas za spoznanje, da je on tisti, ki naj nas vodi od prvega do zadnjega posnetka. Amir Muratović 

Temni pokrov sveta

22. apr. 2023 19:00
22. apr. 2023 19:00
Več terminov

5,50 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI